Radu Hossu: „La Brașov parcă aș spune că-i altfel….Stăteam și-mi cercetam gândurile după ce am citit reportajul de pe Libertatea despre prietena Luizei care este amenințată de fostul prieten că-i rupe capul. Prieten care i-a și spart ușa cu bâta și a lovit-o și pe ea. Tot cu bâta. Iar Poliția? Nimic. Nu au făcut absolut nimic. Ba chiar au zis că …”

Last Updated on august 6, 2019 Poliția Română este într-o gravă criză de credibilitate. Legăturile cu clanurile interlope, lipsa de empatie față de o fată de 14 ani care sângera pe stradă fac din Poliția Română un monstru plătit din bani publici.

Radu Hossu: Despre Poliția din Brașov.
Stăteam și-mi cercetam gândurile după ce am citit reportajul de pe Libertatea despre prietena Luizei care este amenințată de fostul prieten că-i rupe capul. Prieten care i-a și spart ușa cu bâta și a lovit-o și pe ea. Tot cu bâta. Iar Poliția? Nimic. Nu au făcut absolut nimic. Ba chiar au zis că-i dau amendă că a sunat de două ori la 112. Îmi cercetam gândurile pline de furie în căutarea unei speranțe și contemplam la cum sunt polițiștii din alte părți.

Radu Hossu: „La Brașov parcă aș spune că-i altfel....Stăteam și-mi cercetam gândurile după ce am citit reportajul de pe Libertatea despre prietena Luizei care este amenințată de fostul prieten că-i rupe capul. Prieten care i-a și spart ușa cu bâta și a lovit-o și pe ea. Tot cu bâta. Iar Poliția? Nimic. Nu au făcut absolut nimic. Ba chiar au zis că ...” 1

Iar la Brașov, din experiențele personale parcă aș spune că-i altfel. Experiențe cu Poliția și Jandarmeria am avut destule și nu pentru că sunt un om în afara legii, ci pentru că am fost cel responsabil de câteva proteste din ultimii ani.

Pot să spun că experiența mea a fost una bună. Chiar satisfăcătoare. Nu doar că au susținut mișcarea de la Colectiv și OUG13, dar chiar au fost înțelegători cu cei care din furie, excese emoționale se comportau ușor la limita legii. Au înțeles contextul și au aplicat legea nu doar în litera, dar mai ales în spiritul ei.

Am avut și experiențe în trafic cu Poliția Rutieră, dar la fel ca în celelalte cazuri, oamenii legii s-au comportat – în covârșitoarea majoritate a cazurilor – mai mult decât decent. Jandarmeria Brașov, la fel.

Să fiu eu un norocos sau are legătura cu altceva?”

Polițiștii de la Caracal se pare că erau deranjați de orice cetățean care le cerea ajutorul. Izabela Biră, 15 ani, din comuna Dioști, prietenă a Luizei s-a despărțit de prietenul ei, dar acesta a devenit violent și după mai multe amenințări a încercat să intre peste fată în casă, spărgând ușa. Fata a sunat de 2 ori la Poliție, dar agentul a ameninat-o că-i dă amendă dacă mai sună, anunță Libertatea preluat de stiripesurse.ro.

“Devenise gelos și mă bătea. După ce m-am despărțit de el, a început să mă amenințe că mă omoară. L-am blocat pe Facebook, nu i-am mai răspuns la mesaje, dar el continua să trimită amenințări prietenelor mele, zicându-le să mi le transmită”, spune fata.

Tânărul chiar a încercat să spargă ușa cu parul, însă nu a reușit decât să rupă clanța. Fata a sunat la 112 să reclame fapta, însă nici după o oră nu a apărut nimeni. Izabela a sunat încă o dată și a apărut un echipaj după o oră jumătate. Polițiștii erau supărați că am sunat de două ori. Se răsteau la mine: vrei să îți dăm amendă? De ce suni de două ori?”, spune Izabela.

Previous Story

Brașov. Erwin Albu: „Luni dimineață m-am ars. Dar ma bucur. M-am repezit si am pus mana deasupra lucrării de reparație care a blocat de vineri DN1, fiind aproape sigur ca mixtura asfaltica se toarnă rece, dar la nivelul solului asfaltul era fierbinte, ca si in miezul din remorca. Apreciez. Vineri nu a mai fost rost sa …”

Next Story

Aeroportul Brașov mai așteaptă. Trafic record pe Aeroportul Sibiu. Explicațiile oficiale pentru cea mai mare creștere din țară