Aeroportul Brașov mai așteaptă. Trafic record pe Aeroportul Sibiu. Explicațiile oficiale pentru cea mai mare creștere din țară

Last Updated on august 8, 2019 De aproape 20de ani autoritățile din Brașov se chinuie să construiască un amărât de aeroport. În acest timp, Aeroportul din Sibiu anunță creșteri record de călătorii. La care contribuie din plin și mulți brașoveni.

Traficul de pasageri pe Aeroportul Internațional Sibiu a crescut în primele șase luni ale acestui an cu peste 25%, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Creșterea plasează aeroportul sibian pe prima poziție, din acest punct de vedere, în topul aeroporturilor din România și vine pe fundalul eliminării din program a unor zboruri, precum Sibiu-Paris.

Aeroportul Brașov mai așteaptă. Trafic record pe Aeroportul Sibiu. Explicațiile oficiale pentru cea mai mare creștere din țară 1

”Creșterea înregistrată în primele șase luni ale anului 2019 față de aceeași perioadă a anului 2018 în ceea ce privește traficul aerian la Aeroportul Internațional Sibiu se datorează în mare parte bazării în luna iunie 2018 a cele de-a doua aeronave a companiei aeriene Wizz Air la Sibiu, și implicit a deschiderii rutelor spre Copenhaga, Tel Aviv, Paris Beauvais, Basel, Bruxelles Charleroi și Frankfurt Hahn”,a declarat directorul aeroportului sibian, Marius Gîrdea, pentru Turnul Sfatului.

Adrian Veştea: „✅ Solicit ca și Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav să fie declarat obiectiv strategic de interes național.

✅ Este cel puțin la fel de important ca tronsonul de autostradă Ploiești-Brașov, care a fost declarat astăzi, în CSAT, obiectiv strategic de interes național.
Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav va deservi nu doar brașovenii, ci și locuitorii județelor învecinate, de pildă Covasna și Harghita, și reprezintă un vector de dezvoltare pentru întreaga zonă. Brașovul este primul județ al țării, ca afluență a turiștilor, iar un aeroport este obligatoriu și din acest punct de vedere.

✅ Ținând cont de importanța economică și geostrategică a Brașovului și a regiunii Centru și având în vedere că în ultimii 50 de ani nu s-a construit niciun aeroport nou în România, cred cu fermitate că este momentul oportun de a declara Aeroportul Internațional Brașov – obiectiv de interes national, astfel încât acest proiect atât de important pentru comunitate să beneficieze de cadrul institutional și legal pentru a fi finalizat cu celeritate și fără opreliști birocratice sau de altă natură.

✅ Sper că în demersul meu voi avea susținerea tuturor parlamentarilor și a celorlalți politicieni ce reprezintă Brașovul. Unii dintre ei vor avea astfel ocazia de a arăta, fie și în al doisprezecelea ceas, că măcar o dată sunt mai importanți cetățenii și doleanțele lor decât comenzile politicianiste ale șefilor de la București. Iar prin suportul financiar pe care l-ar da acestui aeroport, guvernanții de la București vor putea, în fine, răspunde cu ceva acuzațiilor îndreptățite că au sacrificat investițiie publice în favoarea consumului din import, prin care ajută economiile alltor state.

✅ Pentru județul Brașov și brașoveni trebuie să ne dăm mâna și să susținem acest demers împreună!”

Previous Story

Radu Hossu: „La Brașov parcă aș spune că-i altfel….Stăteam și-mi cercetam gândurile după ce am citit reportajul de pe Libertatea despre prietena Luizei care este amenințată de fostul prieten că-i rupe capul. Prieten care i-a și spart ușa cu bâta și a lovit-o și pe ea. Tot cu bâta. Iar Poliția? Nimic. Nu au făcut absolut nimic. Ba chiar au zis că …”

Next Story

Brașov. Noul Avocat al Poporului ajută autobuzele RATBV să ajungă la  Codlea, Râșnov, Zărnești, Hărman, Prejmer, Feldioara, Hălchiu, Vulcan, Săcele, Predeal, Tărlungeni, Vama Buzăului, Budila, Teliu