Brașov. Junii Dorobanți vă invită la Jocul strămoșesc de la Crucea Dreptății (Fântânița Popii), duminică. Programul aici

Last Updated on august 15, 2019 Duminică, 18 august, Junii Dorobanți vă invită la Jocul strămoșesc de la Crucea Dreptății (Fântânița Popii)

Junii Dorobanți: „Societatea Junilor Dorobanti are onoarea de a va invita duminica 18 august 2019 la evenimentul nostru strabun : Jocul Stramosesc de la Crucea Dreptatii ( Fantanita Popii,in capatul strazilor Pajistei si Fantanitei langa rezervorul de apa).

Jocul strămoşesc este o ultimă rămăşită din perioada în care comunitatea românească din Şchei mai păstra încă multe din trăsăturile caracteristice satului transilvănean tradiţional.

Brașov. Junii Dorobanți vă invită la Jocul strămoșesc de la Crucea Dreptății (Fântânița Popii), duminică. Programul aici 1

Jocul strămoşesc reprezintă una dintre cele mai frumoase şi spectaculoase tradiţii din Şchei şi constituie unul din rarele momente când, alături de juni, pot fi admirate băiatele din Şchei-Pajişte, înveşmântate în frumosul port tradiţional din Şchei: sumnă şi laibăr de brocart, cămaşă de borangic, „pumni” cusuţi cu fir de argint, brâie cu paftale din metal preţios.

Vor fi prezentate jocurile strămoşeşti pe care tinerii trebuie să le cunoască pentru a fi integraţi în viaţa socială a adulţilor din Şcheii Braşovului hora junilor, brâul, breaza, ardealeana, sârba şi braşoveanca.
Programul evenimentului:

10.00 – Hora Junilor în Piaţa Unirii
14.00 – Aducerea fetelor la joc. Prezentarea jocurilor tradiţionale (sârba, breaza, ardeleana, brâul, braşoveanca)

20.00 Încheierea jocului.
Formatia muzicala si bufetul bine asortat vor fi ingredinetele unei duminici frumoase alaturi de noi

Evenimentul este realizat impreuna cu Uniunea Junilor din Scheii Brasovului si Brasov Vechii si este finantat de Primaria Brasov.
In cazul in care vremea este nefavorabila,evenimentul se va amana pe duminica urmatoare 🙂
Va asteptam sa ne fiti alaturi in numar cat mai mare!”

Previous Story

Brașov. Două faruri de la CFR pe oclădire de pe Republicii. George Boroda‎ : „Oricine a trecut in prag de seară pe strada Republicii a putut observa cum o clădire frumoasă , emblematică pentru Brașov, a fost transformată intr-un mod satiric intr-o paiață de cărămidă cu două faruri orbitoare și ostentative care îi flanchează intrarea principală….”

Next Story

(Video) Cum este călătoria cu autobuzul supraetajat spre Poiana Brașov. George Scripcaru: „Începând de săptămâna aceasta ne bucurăm le oferim turiștilor și brașovenilor ocazia de a se bucura de orașul văzut de sus, în zona de belvedere, de aerul curat, dar și de un mijloc de transport mai special”