Foto Brașov. Strada Sforii din nouă mâzgălită. George: „De ce atâta lipsă de respect? Cine își pune tălpile papucilor pe pereții de acasă? Ori își măzgălește pereții? Sau mai bine spus, cine face acestea în casa altuia, fără permisiunea gazdei? Și de ce sunt tolerate asemenea lucruri? Strada Sforii este emblematică pentru Brașov, asemenea altor câteva zeci sau chiar sute de …”

Last Updated on iulie 8, 2019 Strada Sforii, a treia cea mai îngustă din Europ, continuă să fie vandalizată de turiști, în ciuda măsurilor luate de autorități.

Renovată de Asociaţia Împreună pentru Dezvoltarea Comunităţii, una dintre cele mai înguste străzi din Europa a fost umplută de mâzgăleli, din nou.

George Alexandru Costan a scris pe Facebook: „Iubesc Strada Sforii!

Ceea ce îmi place cel mai mult la Brașov este patrimoniul istoric. Îmi place cum cistercienii, sașii, românii, ungurii, grecii, evreii au ridicat multe clădiri frumoase, bine gândite, au amenajat străzile (iarăși, cu o viziune în minte) și au îngrijit orașul vreme de aproape 800 de ani. Însă, în ultima vreme, văd Brașovul într-o nuanță din ce în ce mai tristă. Strada Sforii, una din cele mai vechi străzi din acest colț al Europei este tratată cu lipsă de respect de către concetățeni, cel mai probabil. Toate acestea, sub ochii autorităților publice, care ar fi trebuit să prevină și să combată asemenea comportamente.

Foto Brașov. Strada Sforii din nouă mâzgălită. George: „De ce atâta lipsă de respect? Cine își pune tălpile papucilor pe pereții de acasă? Ori își măzgălește pereții? Sau mai bine spus, cine face acestea în casa altuia, fără permisiunea gazdei? Și de ce sunt tolerate asemenea lucruri? Strada Sforii este emblematică pentru Brașov, asemenea altor câteva zeci sau chiar sute de ...” 1 Foto Brașov. Strada Sforii din nouă mâzgălită. George: „De ce atâta lipsă de respect? Cine își pune tălpile papucilor pe pereții de acasă? Ori își măzgălește pereții? Sau mai bine spus, cine face acestea în casa altuia, fără permisiunea gazdei? Și de ce sunt tolerate asemenea lucruri? Strada Sforii este emblematică pentru Brașov, asemenea altor câteva zeci sau chiar sute de ...” 2 Foto Brașov. Strada Sforii din nouă mâzgălită. George: „De ce atâta lipsă de respect? Cine își pune tălpile papucilor pe pereții de acasă? Ori își măzgălește pereții? Sau mai bine spus, cine face acestea în casa altuia, fără permisiunea gazdei? Și de ce sunt tolerate asemenea lucruri? Strada Sforii este emblematică pentru Brașov, asemenea altor câteva zeci sau chiar sute de ...” 3 Foto Brașov. Strada Sforii din nouă mâzgălită. George: „De ce atâta lipsă de respect? Cine își pune tălpile papucilor pe pereții de acasă? Ori își măzgălește pereții? Sau mai bine spus, cine face acestea în casa altuia, fără permisiunea gazdei? Și de ce sunt tolerate asemenea lucruri? Strada Sforii este emblematică pentru Brașov, asemenea altor câteva zeci sau chiar sute de ...” 4 Foto Brașov. Strada Sforii din nouă mâzgălită. George: „De ce atâta lipsă de respect? Cine își pune tălpile papucilor pe pereții de acasă? Ori își măzgălește pereții? Sau mai bine spus, cine face acestea în casa altuia, fără permisiunea gazdei? Și de ce sunt tolerate asemenea lucruri? Strada Sforii este emblematică pentru Brașov, asemenea altor câteva zeci sau chiar sute de ...” 5 Foto Brașov. Strada Sforii din nouă mâzgălită. George: „De ce atâta lipsă de respect? Cine își pune tălpile papucilor pe pereții de acasă? Ori își măzgălește pereții? Sau mai bine spus, cine face acestea în casa altuia, fără permisiunea gazdei? Și de ce sunt tolerate asemenea lucruri? Strada Sforii este emblematică pentru Brașov, asemenea altor câteva zeci sau chiar sute de ...” 6

Orice oraș trebuie văzut ca o gospodărie de care să ne mândrim și pe care să o lăudăm pentru tot ce ne oferă. Când primim oaspeți, frumos este să păstrăm curățenia, din respect pentru noi, dar și pentru musafiri. De aceea, nu agreez delăsarea, mizeria, vandalizările. Cine își pune tălpile papucilor pe pereții de acasă? Ori își măzgălește pereții? Sau mai bine spus, cine face acestea în casa altuia, fără permisiunea gazdei? Și de ce sunt tolerate asemenea lucruri?

Strada Sforii este emblematică pentru Brașov, asemenea altor câteva zeci sau chiar sute de situri sau monumente istorice din Brașov. De ce atâta lipsă de respect? Și de indiferență din partea autorităților?”

Previous Story

Haos în trenul Brașov-București. Stefania: „O doamna a leșinat! E oribil de cald. Abia am urcat si stam claie peste grămadă. La Câmpina a rămas multa lume pe…”

Next Story

Pentru salvarea Parcului Central, USR Brașov ia în calcul să „dea spre adopţie” arborii de acolo. Tudor Benga: „Ni se confirmă faptul că ideea de a se săpa sub parcul central este inacceptabilă. Nu putem distruge o zonă valoroasă pentru Braşov”