(Last Updated On: July 8, 2019)

USR Brașov continuă demersurile pentru salvarea Parcului Central după ce Primăria a anunțat că va construi o parcare subterană gigant de 3,000 de locuri.

Deputatul Tudor Benga a precizat că una dintre acţiunile luate în calcul este organizarea campaniei „Adoptă un arbore în Parcul Central Braşov”, prin care cetăţenii să îşi aleagă un copac pe care să îl monitorizeze în timp, anunță bzb.ro.
Pentru salvarea Parcului Central, USR Brașov ia în calcul să „dea spre adopţie” arborii de acolo. Tudor Benga: „Ni se confirmă faptul că ideea de a se săpa sub parcul central este inacceptabilă. Nu putem distruge o zonă valoroasă pentru Braşov” 1

„Colegul nostru, Gabriel Munteanu, care este coordonatorul proiectului va comunica o serie întreagă de iniţiative adiţionale, pentru a continua implicarea publicului în acest demers, până când vom avea garanţia explicită că parcul nu va fi distrus”, a anunţat Tudor Benga, care a amintit că, pe lângă acţiunea amintită, USR Braşov va depune la Primărie şi semnăturile strânse în timpul campaniei „Salvaţi Parcul Central Braşov”.

Pe de altă parte, deputatul braşovean a considerat dezbaterea publică extrem de utilă şi a apreciat că la eveniment au participat reprezentanţi ai Primăriei Braşov. „Ei şi-au expus punctul de vedere şi au avut de răspuns numeroaselor întrebări din partea publicului, adresate în special autorităţilor locale

„Acest lucru demonstrează mult interes pentru subiect, dar pentru spaţiilor verzi ale oraşului. Ceea ce este important este că inclusiv reprezentanţii Primăriei au subliniat faptul că trebuie discutate soluţii alternative. Practic, ni se confirmă faptul că ideea de a se săpa sub parcul central este inacceptabilă. Nu putem distruge o zonă valoroasă pentru Braşov”, a mai spus Tudor Benga.