Brașov. Uzina Tractorul vs mall. Vlad Mihai Rotila: „Deunăzi, un nene la TV, pe la nu știu ce emisiune, plângea după fabrica Tractoru Brașov – că au nenorocit-o și că în locul ei au construit nemernicii două blocuri și un magazin. Ar fi rămas mai bine parloaga aia decât să ne cumpere străinii. “Magazinul” ăla este de fapt …”

Last Updated on iulie 2, 2019 E greu pentru pensionarii de astăzi să vadă cum le-au dispărut făbricile și uzinele. Ei l-au crezut pe Ceaușescu ce le promitea că vor ieși la pensie de la aceste fabrici și uzine. Acesta este și unul din motivele pe care l-au suportat. Aveau o viață cât de cât ușoară. Apartament gratis, loc de muncă asigurat. Cu mâncarea stăteau mai prost de o bere sau rachiu rezolva problema. Apoi i-au crezut pe guvernanții de după 1990 care le promiteau ieșire la pensie de la uzină până le-au închis pe toate.
Pensionarii comuniști nu pot înțelege economia capitalistă. Da, acum la Tractorul este un mall. În câțiva ani, în locul lui poate apărea altceva dacă economia o cere. Iar acolo chiar se produc bani.

Vlad Mihai Rotila: „Deunăzi, un nene la TV, pe la nu știu ce emisiune, plângea după fabrica Tractoru Brașov – că au nenorocit-o și că în locul ei au construit nemernicii două blocuri și un magazin. Ar fi rămas mai bine parloaga aia decât să ne cumpere străinii.

Brașov. Uzina Tractorul vs mall. Vlad Mihai Rotila: „Deunăzi, un nene la TV, pe la nu știu ce emisiune, plângea după fabrica Tractoru Brașov - că au nenorocit-o și că în locul ei au construit nemernicii două blocuri și un magazin. Ar fi rămas mai bine parloaga aia decât să ne cumpere străinii. "Magazinul" ăla este de fapt ...” 1

“Magazinul” ăla este de fapt ditamai mallul, printre cele mai mari din Transilvania și printre cele mai vizitate din zonă.
Cele două blocuri sunt de fapt un business campus care înglobează următoarele firme:
TATA Technologies
Iquest
Freudenberg
Medlife
IBM
Ipsos
Velux
CGS
Cetelem
IN-TECH
Waters.

Tot cele două blocuri sunt de fapt blocurile de locuințe noi construite, cu o frumoasa pietonală, pistă de biciclete, zone verzi, șamd.
Se numește regenerare urbană.
Plansetele absurde după ce a fost acum 30-40 de ani și mai ales după anii 90, când nu se producea nimic, se numește “nu am fost în stare să facem nimic în loc, acum suntem doar niște frustrați”.

Previous Story

Brașovenii vor parcuri ca la Cluj! Catalin Leonte: „O știre de astăzi ne spune că la Cluj se fac parcuri noi de 46 de hectare, în baza unei investiții de 100 de milioane. Tare!”

Next Story

De 20 de ani PNL se joacă de-a Aeroportul prin Brașov. Și nu e gata. ‎Corneliu Teposu: „Când e iarnă nu se lucrează, când e vară nu se lucrează. Anul acesta e foarte probabil să nu se lucreze deloc. Da, contestațiile sunt rele, blablabla… dar alții cum reușesc să construiască ceva în timpul vieții noastre? E o investiție de …”