De 20 de ani PNL se joacă de-a Aeroportul prin Brașov. Și nu e gata. ‎Corneliu Teposu: „Când e iarnă nu se lucrează, când e vară nu se lucrează. Anul acesta e foarte probabil să nu se lucreze deloc. Da, contestațiile sunt rele, blablabla… dar alții cum reușesc să construiască ceva în timpul vieții noastre? E o investiție de …”

Last Updated on iulie 2, 2019 Prin anul 2000, Aristotel Căncescu, PNL le-a promis un Aeroport brașovenilor. Au trecut aproape 20 de ani de atunci, cei de la PNL s-au tot jucat de-a Aeroportul dar nu au fost în stare să-l facă. Nu este de mirare că în municipiu PNL a primit doar 20% la europarlamentare. La locale va fi și mai rău pentru PNL. Brașovenii sunt tot mai nemulțumiți de dezinteresul Primăriei și Consiliul Județean în chestiunile importante: Aeroport și Autostradă.

Corneliu Teposu‎ în grupul de Facebook Brașovul Civic a scris: „Am stat și-am cugetat.
Știți care este cea mai mare virtute a brașovenilor? Răbdarea. O răbdare demonstrată și mult peste cea din bancurile cu ardeleni.

Nu avem aeroport și îl așteaptăm de cel puțin zece ani. Nu avem stadionul promis, nu avem sala polivalentă promisă. Nu avem petic de autostradă.

De 20 de ani PNL se joacă de-a Aeroportul prin Brașov. Și nu e gata. ‎Corneliu Teposu: „Când e iarnă nu se lucrează, când e vară nu se lucrează. Anul acesta e foarte probabil să nu se lucreze deloc. Da, contestațiile sunt rele, blablabla... dar alții cum reușesc să construiască ceva în timpul vieții noastre? E o investiție de ...” 1

În plus, ne iau banii de investiții ăștia care formează guvernele PSD-ALDE (guvernele rușinii, dacă e să fiu franc) și nimeni nu zice nimic: 90 de milioane de lei pierdem anual la CJ Brașov și 75 de milioane de lei la primărie prin mutarea contribuțiilor de la angajatori la angajați, plus alte zeci de milioane de lei prin mutarea cheltuielilor cu asistența socială și, mai nou, prin viitoarele pensii speciale care se vor plăti tot de la bugetele locale.
Băi, popândăi blatiști, așa îi reprezintați pe brașoveni? Să nu ne mai serviți vreodată scuza că n-aveți bani!

Azi vreau să vorbesc de aeroportul a cărei pistă a fost inaugurată în 3 octombrie 2014. La patru ani și jumătate, pista e aproape la fel, s-a lucrat foarte puțin.

Când e iarnă nu se lucrează, când e vară nu se lucrează. Anul acesta e foarte probabil să nu se lucreze deloc. Da, contestațiile sunt rele, blablabla… dar alții cum reușesc să construiască ceva în timpul vieții noastre? E o investiție de aproximativ 70-100 milioane de euro, dacă se bugeta corect, multianual, probabil s-ar fi putut realiza în acest timp din fonduri proprii. Înțeleg c-ar exista și un împrumut de 200 de milioane de lei. În plus, domnul primar Scripcaru ne livrează promisiunea aeroportului de cel puțin opt ani, la primărie existau bani (excedent de vreo 70 de milioane de euro), iar forma de asociere n-ar fi trebuit să fie o problemă pentru niște manageri capabili (domnii Veștea și Scripcaru). Îi văd mai implicați în proiectul aeroportului pe cei de la Consiliul Județean Covasna, cei care au forțat un guvern pesedist să dea primele zece milioane de lei de la bugetul central pentru aeroportul brașovean, semn că se poate (köszönöm szépen!, punem mai multă bază în voi).

Legat de contestația în urma ultimei licitații, aici văd trei scenarii posibile:
1. Au numit un câștigător aiurea știind că va fi o contestație care insemna câștigarea unui timp (pierdere de timp pentru noi, cetățenii brașoveni) în care s-ar fi ascuns faptul că nu există bani pentru continuarea lucrărilor;
2. Au fost incompetenți la evaluarea ofertelor;
3. Au fost interesați să câștige o anumită parte.
Poate ne zic domnii de la CJ Brașov ce s-a întâmplat acolo.

Și iată cum noi, brașovenii, așteptăm până prin 2023, conform ultimelor previziuni, să zburăm de la aeroportul din Ghimbav. Mai cinstit ar fi să renunțe la investiție dacă nu o pot realiza, nu au bani sau și-au dat seama că n-ar renta.

Aeroportul de la Ghimbav este un monument al incompetenței, indolenței și impotenței politicienilor brașoveni exact cum scrie pe această pancartă”.

Previous Story

Brașov. Uzina Tractorul vs mall. Vlad Mihai Rotila: „Deunăzi, un nene la TV, pe la nu știu ce emisiune, plângea după fabrica Tractoru Brașov – că au nenorocit-o și că în locul ei au construit nemernicii două blocuri și un magazin. Ar fi rămas mai bine parloaga aia decât să ne cumpere străinii. “Magazinul” ăla este de fapt …”

Next Story

Brașov. Bărbat căzut de la etajul 7 al uni bloc din Avantgarden. Martor: „Noroc ca a căzut pe gardul de la parter si a mai atenuat impactul cu trotuarul!”