Brașov. Primarul George Scripcaru a fost achitat. Radu Hossu: „Această sentință nu-l face pe Scripcaru nici mai bun și nici mai rău decât îl știm noi cetățenii …Primarul trebuie să aibă grijă de…”

Last Updated on iulie 2, 2019 Primarul George Scripcaru a fost achitat luni de Tribunalul Brașov, după 10 amânări a sentinței, într-un dosar în care a fost judecat pentru abuz în serviciu. Urmează Apelul.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe George Scripcaru pentru abuz în serviciu. Edilul Brașovului a fost acuzat că l-a determinat pe directorul general al unei societăți din subordine să cumpere patru mașini care ulterior au fost puse la dispoziția Primăriei Brașov, informează Libertatea.

Brașov. Primarul George Scripcaru a fost achitat. Radu Hossu: „Această sentință nu-l face pe Scripcaru nici mai bun și nici mai rău decât îl știm noi cetățenii ...Primarul trebuie să aibă grijă de...” 1

Radu Hossu: „George Scripcaru, Primarul Brașovului a fost ACHITAT pe fond în “Dosarul Skoda”, unde era acuzat de abuz în serviciu.

După zece amânări, s-a dat o sentință. Sper ca Apelul să fie soluționat înainte ca orice umbră de îndoială să cadă asupra Justiției. Ce vreau să spun prin asta? Adică să se ajungă la decizie înainte de alegerile locale.

Această sentință nu-l face pe Scripcaru nici mai bun și nici mai rău decât îl știm noi cetățenii și în nici un caz nu face Justiția bună sau rea. Justiția trebuie să fie independentă, Primarul trebuie să aibă grijă de dezvoltarea urbei, cu ajutorul Consiliului Local.

Eu cred că acest lucru nu se întâmplă în momentul ăsta, că există o lipsă de viziune pe termen lung la Brașov. Vrem să ne comparăm cu Oradea sau Cluj (în capitolele lui bune)?

Brașov.2030 ar trebui să fie numele unei viziuni pe 10 ani în care cei ce ne vor cere votul în 2020 să ne spună cum văd ei dezvoltarea orașului în cadrul revoluției tehnologice 4.0 ce va duce la automatizarea multor locuri de muncă, digitalizare și transparentizare în multe domenii.

Momentan, la ultima dezbatere la care am participat, viceprimarul aproape ne-a certat că vrem un site unde să fie puse hotărârile comisiilor de specialitate înainte ca ele să fie votate în Plenul Consiliului Local.

Eu am mai cerut și înregistrarea ședințelor comisiilor de specialitate. Doar așa, pentru că transparența decizională este una din dorințele Asociatia Pro Democratia club Brasov. Nu se poate.

Cam începe timpul să ne gândim ce vrem să se aleagă din acest oraș. Un oraș verde? (suntem în procedură de încălcare a directivelor europene legate de poluare). Un oraș smart? Un oraș cu servicii de înaltă calitate? Un centru al educației înalte? Un oraș al locurilor de muncă bine plătite? Un oraș cu viață de noapte vibrantă? Un oraș cu cultură?

Căci nu-l avem. Și cu cei ce ne conduc acum, nu-mi pare că avem această perspectivă.

De reținut: George Scripcaru a fost achitat! Justiția și-a făcut (într-un final) treaba”.

Previous Story

(Foto/Video) Accident Brașov. Un mort, două camioane făcute praf pe DN 1!

Next Story

Daniel Buzdugan: „Trenul personal Brașov – București e plin de străini și și de câțiva români cu biciclete. E foarte mișto atmosfera din tren, și nici nu stai în coloană ore întregi la Comarnic.Și nu m-a plătit nimeni să fac PR pt CFR! Chiar îmi place!”