Brașov. Nu se mai distruge Parcul Central? Consilierul primarului George Scripcaru prezintă o altă variantă de parcare

Last Updated on iulie 1, 2019 Vineri, la Aro Palace, a avut loc dezbaterea privind distrugerea Parcului Central prin construcția unei parcări gigant. În timpul dezbaterilor a venit și supriuriza: Parcarea gigant nu se va mai construi sub Parcul Central. Anunțul a fost făcut de  Bogdan Micu, consilier al primarului George Scripcaru. Acesta  a recunoscut ca varianta prezentata de Primar acum cateva zile nu ar fi buna si a prezentat alternativa propusa de echipa de specialisti pe care el o coordoneaza si care este la fel ca cea prezentată de USR la dezbatere. Este vorba de parcarea de sub Bulevardul Eroilor cu trecerea traficului in subteran.

Cristian Macedonschi: „Doresc pe scurt sa-mi exprim parerea despre dezbaterea organizata ieri de #USRBrasov la ARO!
Dezbatere publică: PARC sau Parcare – Cum va arăta Brașovul?

Brașov. Nu se mai distruge Parcul Central? Consilierul primarului George Scripcaru prezintă o altă variantă de parcare 1

Au participat la dezbatere din partea Primariei Brasov, consilierul Primarului, domnul Micu Bogdan, Viceprimarul Laszlo Barabas si arhitecta sefa Marilena Manolache!

Printre speakeri s-au numarat Nicușor Dan, arhitectul Gruia Hilohi iar din partea organizatorilor deputatul USR Tudor Benga si candidatul din Brasov a USR la Europarlamentare, doamna Naomi Reniuț-Ursoiu.

Moderatorul dezbaterii a fost Marius Vintila care a avut o prestatie excelenta!

Toate prezentarile au fost excelente mai ales cea a arh. Gruia Hilohi despre istoria parcului, cea a Doamnei Naomi Reniut-Ursoiu despre situatia juridica actuala, a deputatului de USR Adrian-Claudiu Prisnel despre Parcul din Craiova care a fost distrus de o parcare subterana de aproximativ 700 de locuri, a vicepresedintelui OAR Brasov Adrian Ianchiș desprepozitia Oar Brasov Covasna Harghita, a domnului George Florin Garbacea despre valoarea dendrologica a parcului Titulescu si last but not least cea a domnului Gabriel Munteanu despre solutiile alternative pentru o parcare, sau mai multe mai mici la periferia centrului istoric care sa nu afecteze parcul central, propuneri care le-am mentionat si eu in trecut.

Propunerile mele alternative sunt:

1. Sub curtea liceului Aprily Lajos
2. Sub statia de autobuze din Livada Postei incluzand sub piateta din fata Rectoratului
3. Sub Bulevardul Eroilor pe latime intre ARO si trotoarul parcului pana la Modarom
4. Sub Piata Sf. Ioan
5. Sub zona verde din fata Prefecturii
6. Sub curtea Liceului Unirea

O prezentare foarte buna a sustinut si Nicusor Dan care ne-a motivat pe toti sa fim vigilenti fiindca numai asa putem salva orasul nostru de proiecte nebenefice dezvoltarii durabile.

Dupa toate prezentarile sustinute de invitati le-a fost dat cuvantul reprezentantilor primariei.

Viceprimarul Laszlo Barabas (UDMR) a avut o prestatie foarte profesionala el fiind unul dintre putinii din executivul primariei care inspira incredere.

Surpriza mare a fost insa prezentarea domnului consilier a primarului George Scripcaru, Bogdan Micu, care a recunoscut ca varianta prezentata de Primar acum cateva zile nu ar fi buna si a prezentat alternativa propusa de echipa de specialisti pe care el o coordoneaza si care spre surprinderea tuturor celor prezenti era congruenta cu cea promovata de mine alaturi de arhitectul Gruia Hilohi si prezentata de USR la dezbatere. Este vorba de parcarea de sub Bulevardul Eroilor cu trecerea traficului in subteran. Aceasta propunere este diametral opusa proiectului prezentata pe 18.06. de Primarul Scripcaru in presa!

Ma intreb oare in primarie s-a discutat acest lucru sa nu pateasca si Bogdan ce a patit Remus Borza in calitate de consilier al Premierului cand a facut afirmatii publice de care angajatorul lui nu stia.

In final trebuie sa-i felicit sincer pe organizatori care au abordat aceasta tematica excelent, din diferite unghiuri de vedere si cu pareri a unor specialisti de necontestat.

Dezbaterea a avut o participare numeroasa, sala fiind inca de la inceputul dezbaterii neincapatoare. Ea si-a atins cu siguranta scopul de a salva Parcul Central a Brasovului si sa promoveze proiecte alternative fiindca un lucru este cert – avem nevoie de parcari la Brasov.

Eu propun sa organizam dezbateri similare pentru orice problema care apare in Brasov si dupa cum a propus si fostul senator #PNL Nicolae Vlad Popa sa ne unim intr-o asociatie civica pentru apararea intereselor orasului nostru si de infrumusetare a acestuia cum a existat si in trecut.

Urmatoarele teme ar putea fi „Brasovul si Poluarea“, „Cum sa planificam Brasovul pentru #OAMENI nu pentru #MASINI“ fiindca PIETONII SI BICICLISTII brasoveni merita mai mult respect in orasul nostru si „Salvati Dealurile Brasovului“
#ImpreunaSuntemPuternici
#ImpreunasalvamBrasovul
Multumesc pentru invitatie si Chapeau Bas!

👏👏👏👏👏

P.S. 1
M-am intristat insa tare datorita faptului ca in afara de Serban Sovaiala, consilier independent, Laszlo Barabas (UDMR) si de mine (Forumul German) nu au fost prezenti alti consilieri din cei 27 alesi!

Aveti grija ce alegeti anul viitor fiindca vorbele lui Petre Tutea sunt valabil si pe plan local…
„Brasoveni, nu va mai alegeti conducatori (consilieri) care nu-si iubesc orasul“
Am zis!”

Previous Story

Brașov. Femeie rănită într-un autobuz nou. Corneliu Teposu: „Dacă e vorba de autobuzele Menarini, pot spune c-au accelerație foarte rapidă și frână bruscă….În plus, sistemele de prindere și barele pentru pasagerii din picioare nu acoperă optim suprafețele autobuzelor, sunt zone în care nu ai de ce să te ții. Iar pragurile …”

Next Story

Brașov. George Scripcaru vs USR/Plus. Radu Hossu: „Politica din Brașov se va complica și se precipita în viitorul apropiat. În 2020 primarul s-ar putea să fie USR-Plus, iar consiliul să fie controlat de cele două formațiuni noi. Partidulețele proxi ale primarului încep să …”