Brașov. Elev amendat de controlori RATBV fără să primească chitanță. Eduard: „Sunt elev in Colegiul economic Andrei Barseanu …Am încercat sa ii explic ca nu mi se pare normal ca eu sa plătesc pentru abonament când eu încă merg la școala, in iulie …Doamna nu avea nici vesta RATBV, si nu mi a dat nici chitanță la amenda, iar când i am cerut numele in stație, a…”

(Last Updated On: July 11, 2019)

Primăria se laudă că oferă gratuitate elevilor. Dar nu pentru toți. Cei care au ghinion să meargă la școală chiar după încheierea oficială a anului școlar sunt amendați de controlori. Iar aii o altă problemă. Un elev reclamă faptul că a primit amendă de la controlori dar aceștia nu i-au dat și chitanță. Astfel că banii au ajuns, cel mai probabil, în buzunarul controlorilor.

Pe grupul de Facebook Brașovul Civic, Eduard Guțaș a scris: „Întâmplare la 15:35, 10 iulie, pe linia 5.
Sunt elev in Colegiul economic Andrei Barseanu din Brașov, si, logic, fac naveta la școala cu RATBV-ul. Cei pe profil tehnologic, din cauza practicii, avem mai multe săptămâni decât cei pe un profil real/uman. Mai exact, clasa a 10-a termina pe 12 iulie, clasa in care ma aflu si eu.

Brașov. Elev amendat de controlori RATBV fără să primească chitanță. Eduard: „Sunt elev in Colegiul economic Andrei Barseanu ...Am încercat sa ii explic ca nu mi se pare normal ca eu sa plătesc pentru abonament când eu încă merg la școala, in iulie ...Doamna nu avea nici vesta RATBV, si nu mi a dat nici chitanță la amenda, iar când i am cerut numele in stație, a...” 1
(observatorulbv.ro)

Mergeam acasă de la școala, si, evident, într-un autobuz plin de oameni pana la refuz, fără prelungire, un controlor verifica biletele sau abonamentele. Am încercat sa ii explic ca nu mi se pare normal ca eu sa plătesc pentru abonament când eu încă merg la școala, in iulie, in condițiile in care învățământul ar trebui sa fie gratuit, si transportul asigurat.

Doamna nu avea nici vesta RATBV, si nu mi a dat nici chitanță la amenda, iar când i am cerut numele in stație, a plecat intr-un autobuz, spunand ca scrie numele dumneaei pe chitanță.

Fiind speriat, si fiind prima data într-o situație de genul acesta, eu nu știam ca trebuie sa primesc si chitanța la biletul respectiv, in plus, doamna controlare ma tot amenința ca daca nu ii dau bani pe loc îmi da amenda de 500 de lei.

Aș dori sa fac o sesizare, si daca se poate, chiar sa vorbesc in primărie legat de faptul ca noi încă trebuie sa cumpăram abonamente pentru a merge la școala, in ultimele săptămâni de școala, respectiv in prima luna din an.

Din ce știu eu, autobuzele noi au in dotare camere audio/video, si pe lângă camere, am si 2 martori, care m-ar putea ajuta într-un final, daca o sa fie nevoie. Aș avea nevoie de ceva sfaturi/păreri legate de situația respectiva daca se poate”.

David Sorin: Cat ai platit amendă?
Eduard Guțaș: 60 de lei, bilet contraventional

Corneliu Teposu: Dacă știi ora la care s-a întâmplat, ar trebui să existe proba video. Dacă nu există, atunci înseamnă că au cumpărat niște mizerii în formă de camere de supraveghere.
Sfatul meu ar fi să apelezi la USR Brașov, cei care erau dispuși să asigure asistență juridică pro bono tuturor celor care ar fi primit sancțiuni legate de nevalidarea abonamentului lunar. Ăsta e un caz mai grav, ar fi frumos dacă i-ar ajuta pe cei aflați în situația ta.