Strada Cucului, o nouă legătură între Brașov și Cristian. George Scripcaru: „Va reprezenta și o alternativă la DN 73. Avem deja un studiu pentru …”

(Last Updated On: June 11, 2019)

Primăria Brașov a semnat, în urmă cu câteva zile, contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate a legăturilor dintre strada Cucului și Șoseaua Cristianului, dar și legătura dintre str. Cucului și DN 73, în zona Ina Schaeffler.

Acest studiu va completa studiul de fezabilitate pentru modernizarea străzii Cucului, finalizat la începutul acestui an, anunță Primăria Brasov.

Strada Cucului, o nouă legătură între Brașov și Cristian. George Scripcaru: „Va reprezenta și o alternativă la DN 73. Avem deja un studiu pentru ...” 1

,,Este un proiect foarte important pentru noi deoarece va asigura dezvoltarea zonei dintre Brașov și Cristian, va asigura un acces facil către platforma Măgurele și va reprezenta și o alternativă la DN 73. Avem deja un studiu pentru modernizarea străzii Cucului, care va fi prezentat Consiliului Local pentru modificarea unor indicatori tehnico-economici, iar după finalizarea și a acestui nou studiu, vom putea demara proiectul tehnic pentru această stradă, inclusiv legăturile cu Șoseaua Cristianului și cu DN 73, în zona Schaeffler”, a declarat primarul George Scripcaru.

Se va imbunatati accesul la zona industriala Bartolomeu si se vor crea conditii pentru dezvoltarea urbanistica a zonei.

Conform Regulamentului de stabilire a importantei constructiilor, anexa 2a, strada Cucului se incadreaza in categoria de importanta „C”- constructii de importanta normala.

Strada Cucului se incadreaza in strazile de categoria III, strada colectoare, cu doua benzi de circulatie. Profilul transversal este corespunzator categoriei III, cu o parte carosabila cu doua benzi de circulatie de cate 3,50m latime, doua spatii verzi adiacente partii carosabile cu latimea de 1,50m, un trotuar cu latimea de 1,50m si o pista de biciclisti cu latimea de 2,00m (2 benzi x 1,00m), rezultand o platforma cu latimea de 13,5m.

Lucrarile se vor executa pe jumatate de cale asigurandu-se circulatia alternanta pe o banda.

Iluminat public. S-a prevazut o retea de iluminat public pe intreaga lungime a traseului strazii, prezentata in anexa la docmentatie.

Durata de implementare a investitiei va fi de 25 luni

Durata de executie va fi de 18 luni calendaristice