Update. Lucian Mindruta: „Un avion ultrausor s-a prabusit azi in zona Nehoiu, intr-un zbor de la Brasov la Costinesti. Doi oameni la bord, ambii decedati. Las aici cateva informatii relevante: 1. Avionul era unul…”

Last Updated on mai 15, 2019 Tragedie aviatică, miercuri ăn România. Două persoane au murit după ce s-au prăbușit cu avionul în munții Buzăului.

În aeronavă s-ar fi aflat un om de afaceri din Râşnov, Mihai Covaciu, informează realitateadebrasov.net.

Lucian Mindruta: „Un avion ultrausor s-a prabusit azi in zona Nehoiu, intr-un zbor de la Brasov la Costinesti. Doi oameni la bord, ambii decedati. Pilotul avea licenta de anul trecut.

Update. Lucian Mindruta: „Un avion ultrausor s-a prabusit azi in zona Nehoiu, intr-un zbor de la Brasov la Costinesti. Doi oameni la bord, ambii decedati. Las aici cateva informatii relevante: 1. Avionul era unul...” 1

Las aici cateva informatii relevante inclusiv pentru colegii de presa care trebuie sa dea stirea in seara asta (Digi s-a descurcat foarte bine si le are, dar ma gandesc ca altii au nevoie inca, sa nu scrie enormitati).

Update. Lucian Mindruta: „Un avion ultrausor s-a prabusit azi in zona Nehoiu, intr-un zbor de la Brasov la Costinesti. Doi oameni la bord, ambii decedati. Las aici cateva informatii relevante: 1. Avionul era unul...” 2 Update. Lucian Mindruta: „Un avion ultrausor s-a prabusit azi in zona Nehoiu, intr-un zbor de la Brasov la Costinesti. Doi oameni la bord, ambii decedati. Las aici cateva informatii relevante: 1. Avionul era unul...” 3

1. Avionul era unul modest ca dotari si rezistenta la vreme proasta. Ca sa va faceti idee, un avion ca asta costa 40-50k euro, versus un avion serios Cessna 172, care e cam 150k euro minim. Avionul nu era certificat pentru zbor in conditii fara vizibilitate si nici pilotul. Era un avion de recreere, pentru vreme buna si vizibilitate ideala. Nu era un avion de trecut muntii prin nori si vant, decat daca vrei sa risti.

2. Vremea pe parcurs era foarte proasta, cu o furtuna cu ploaie care a traversat traiectul lor de zbor. Asta a fost rau din doua motive: vizibilitate proasta (care poate duce la dezorientarea pllotului, pana la pierderea reperelor, chiar si cand are indicatoare de orizont in cabina). Si in al doilea rand vantul, cu rafale de pana la 44 de km/h din fata.

3. La cum arata traiectul raportat de transponderul avionului, ultima pozitie e la 2000 de metri altitudine si 140 de km/h. Deasupra muntilor din zona, dar mai mult ca sigur in ceata.

4. Fotografia prognozei din zona arata nori la mai toate altitudinile, dar mai desi la inaltimea la care zburau ei.

5. Acest tip de avion nu are cutie neagra. Probabil ca exista insa convorbiri cu controlorul de trafic, desi ei nu zburau in spatiul aerian controlat.

In imaginile de mai jos va las traiectul, cu ultima viteza si ultima inaltime. Prabusirea pare sa fi fost destul de brusca, din moment ce e inregistrata doar o mica bucata din ea, inainte de pierderea legaturii.

De asemenea aveti in foto segmentul din manualul de zbor care interzice explicit zborul in furtuna, precum si prognoza de vant si nori din zona in care au cazut. Nu am luat-o de pe un site de aviatie, ca era mult mai greu de inteles de profani.

Pacat de ei. Dar si-au facut-o, dupa mine, cu mana pilotului, care nu ar fi trebuit sa decoleze spre o astfel de vreme. Atat manualul avionului cat si bunul simt aviatic ar fi trebuit sa-i spuna asta.

Ce l-a determinat totusi sa riste nu vom sti poate niciodata”.

Previous Story

Om de afaceri din Brașov, decedat după ce s-a prăbușit cu avionul în județul Buzău

Next Story

Avion prăbușit, om de afaceri din Brașov decedat. Martori: „E terminat avionul…  Sunt numai fiare de la avion. …Au rămas ușile într-o parte, ferestrele într-o parte. Ei au rămas între …”