Parada Junilor Brașoveni, duminică, 5 mai. Junii Brasovului Schei: „Duminica Tomii este prima duminica după Sărbătoare de Paste ortodox, ziua in care locuitorii din cartierele Schei si Bartolomeu, vin costumați si calare si intra in cetate victoriosi….”

Last Updated on mai 1, 2019 Duminică 5 mai, brașovenii și turiștii sunt invitați la celebra Paradă a Junilor Brașoveni. În Duminica Tomii, cele 7 cete de juni coboară din cartierul Şchei în vechea Cetate a oraşului. Junii cântă Hristos a Înviat şi salută oamenii veniţi la paradă.

Junii Brasovului Schei: „Duminica Tomii este prima duminica după Sărbătoare de Paste ortodox, ziua in care locuitorii din cartierele Schei si Bartolomeu, vin costumați si calare si intra in cetate victoriosi.
Parada Junilor Brașoveni, duminică, 5 mai. Junii Brasovului Schei: „Duminica Tomii este prima duminica după Sărbătoare de Paste ortodox, ziua in care locuitorii din cartierele Schei si Bartolomeu, vin costumați si calare si intra in cetate victoriosi....” 1

Tradiția aceasta a fost menținută de zeci de ani. Cetele de Juni își etalează maestria si portul pe străzile orașului, urmând sa urce pana la Pietrele lui Solomon, unde sărbătoresc prin mâncare, băutură si voie buna romanească”.

Previous Story

Brașov. Prima Școală Românească se închide după ce Primăria a interzis accesul autocarelor turistice în Șchei. “Până și ONT, în comunism, vindea această atracție turistică. Dar avem o mare problemă după ce …”

Next Story

Accident Brașov: O tânără de 24 de ani a murit după ce un autoturism s-a lovit de un autocar plin de pasageri în localitatea Vlădeni. Traficul în zona este complet blocat