Brașov. Prima Școală Românească se închide după ce Primăria a interzis accesul autocarelor turistice în Șchei. “Până și ONT, în comunism, vindea această atracție turistică. Dar avem o mare problemă după ce …”

Last Updated on mai 1, 2019 Numărul turiștilor străini care vizitează muzeul “Prima școală românească” a scăzut dramatic după ce primăria a interzis, în urmă cu patru luni, autocarele cu turiști în Scheii Brașovului.

Dacă înainte de această măsură muzeul avea o medie de 1500 de turiști pe zi, acum acest număr este aproape de zero, informează bizbrasov.ro.

Brașov. Prima Școală Românească se închide după ce Primăria a interzis accesul autocarelor turistice în Șchei. “Până și ONT, în comunism, vindea această atracție turistică. Dar avem o mare problemă după ce ...” 1

Mai mult de 95% dintre străinii care vin în excursii de grup în România și merg în circuite cu autocarul în țară sunt bătrâni și nu se pot deplasa prea mult pe jos, pentru că majoritatea suferă de probleme locomotorii, spune pentru Profit.ro Mircea Vladu, proprietarul agenției de turism Holiday Office.

Până și ONT, în comunism, vindea această atracție turistică. Dar avem o mare problemă după ce, la sfârșitul anului trecut, primăria a interzis accesul autocarelor în zonă, care nu pot opri și lăsa turiștii străini decât laAro Palace, la aproape treii kilometri distanță. Drumul lung și în pantă îi descurajează pe turiștii străini, majoritatea vârstinici, care renunță la acest obiectiv, deși noi l-am trecut în cataloagele noastre și vacanțele au fost cumpărate de ei cu un an în urmă”, a spus Vladu.

Vasile Oltean, directorul muzeului “Prima Școală Românească”, afirmă că interdicția de intrare a autocarelor este o “tâmpenie strigătoare la cer” și dă exemplu că marți au fost trei autocare cu turiști italieni care au renunțat să viziteze muzeul pentru că n-au putut intra în zonă.

“Din 24 decembrie n-am mai avut grupuri de turiști străini în zonă, deși înainte aveam zeci de autocare pe zi, iar în fiecare autocar erau, în medie, 60 de oameni. Acum mai vin doar turiști români și străini care ajung individual, nu mai mulți de câțiva pe zi, dar avem zile în care nu mai vine niciun străin”, a mai spus Oltean. El se teme că, în acest ritm, muzeul va fi închis, pentru că obiectivul supraviețuiește doar din taxa de intrare.

Previous Story

Anca: „De la Pitești la Brașov se circula bara la bara in zona Bran-Râșnov. Pesemne ca si aici duduie economia…Daca aveți drum prin zona, va recomand sa folosiți ruta ocolitoare prin Belgrad-Budapesta, astfel veți ajunge mult mai repede la Brașov. Si in plus …”

Next Story

Parada Junilor Brașoveni, duminică, 5 mai. Junii Brasovului Schei: „Duminica Tomii este prima duminica după Sărbătoare de Paste ortodox, ziua in care locuitorii din cartierele Schei si Bartolomeu, vin costumați si calare si intra in cetate victoriosi….”