(Last Updated On: May 23, 2019)

Un tânăr din Brăila a fost prins de Polițiștii locali când mâzgălea numele iubitei cu carioca pe zidurile de la Strada Sforii, recent renovate. Din păcate amenda este mai mult o glumă.

Politia Locala Brasov: „Nici nu s-a uscat bine zugrăveala de pe pereții străzii Sforii, că un tânăr din Brăila a vrut să își lase “amprenta” iubirii pe zidurile proaspăt renovate.

Astfel, brăileanul însoțit de o tânără a fost oprit din treabă de un echipaj de polițiști locali, care erau în misiune de patrulare pentru menținerea ordinii și liniștii publice în zona istorică a Brașovului.

Brașov. Tânăr din Brăila prins când scria pe zidurile de la Strada Sforii, recent renovate. Ce amendă i-au dat polițiștii locali 1

Aseară, când a fost surprins de polițiștii locali de la Biroul 1, brăileanul reușise totuși să măzgălească pereții cu inițialele sale și ale iubitei cu o carioca de culoare neagră.

Pentru asta, a fost amendat cu 100 de lei la Legea 61/1991, care, la art. 3, al. I, Lit. A, prevede sancțiuni cuprinse între 100 și 500 de lei pentru „scrierea sau desenarea, fără drept, pe pereții clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosință comună aflate în locuri publice, deteriorarea prin orice mijloc a acestora, precum și dezlipirea sau distrugerea, fără drept, a reclamelor, anunțurilor și afișelor legal expuse în locuri anume destinate”. (8 februarie 2019)

Aceasta a fost una dintre persoanele amendate în acest an pentru încălcarea art. 2 pct. 14 din Legea 61/1991 – majoritatea minori. Alți zeci de artiști de ocazie, au fost opriți la timp de polițiștii locali, chiar înainte să își exprime “talentul” pe ziduri. Ei au primit avertismente verbale”