Brașov. Lecție la Parada Junilor. Daniel Croitoru: „7 ani de acasă… de educaţie…”

Last Updated on mai 6, 2019 Duminică, zeci de mii de brașoveni și turiști au asistat la Parada Junilor. S-au împlinit 100 de ani de la prima „coborâre în Cetate” a junilor.

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, citat de bzb.ro.: „Una dintre cele mai frumoase sărbători care se desfăşoară în Braşov. Este un eveniment de o înaltă ţinută culturală şi îi felicit pe toţi cei care sunt implicaţi în păstrarea acestor obiceiuri, pentru că am văzut nu doar oameni simpli ci oameni din mai multe paliere ale societăţii, care sunt dornici să păstreze tradiţiile.

Brașov. Lecție la Parada Junilor. Daniel Croitoru: „7 ani de acasă... de educaţie...” 1

Îi felicit şi le mulţumesc pentru faptul că păstrează tradiţiile acestui oraş şi nu numai pe cele ale Braşovului, ci pe cele ale întregii Românii şi pe ale românilor”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea: „Sărbătoarea are o tradiţie foarte veche. Anul acesta se împlinesc 100 de ani de când junii au coborât în Cetatea Braşovului. Este un eveniment prin care ne amintim de tradiţiile noastre, de faptul că suntem împreună, de lucrurile frumoase care ne leagă şi care ne fac să ne simţim bine”.

Brașov. Lecție la Parada Junilor. Daniel Croitoru: „7 ani de acasă... de educaţie...” 2

Florin Orțan: Azi toti am fost juni. Parada spectaculoasa, lectie de istorie la Casa Junilor din Schei, prima vizita a unui Ministru al Culturii la Parada Junilor, efort fizic in cea mai pura traditie din Brasov, pana acolo sus, costume stralucitoare impotriva deochiului, cai puternici, barbati mandri, bucate gustoase, pricepute femei. Ce sa mai spui in afara de “Hristos a inviat”?

Brașov. Lecție la Parada Junilor. Daniel Croitoru: „7 ani de acasă... de educaţie...” 3

Daniel Croitoru: „7 ani de acasă… de educaţie…”
Brașov. Lecție la Parada Junilor. Daniel Croitoru: „7 ani de acasă... de educaţie...” 4
Ai fost la Juni?

Previous Story

Foto Brașov. Bătaie de joc! Oamenii fură narcisele iar oile pasc în rezervația de la Vad, Făgăraș! Robert Lazar: „Oare când oile pasc în rezervație ele dau lapte de narcise?”

Next Story

Parada Junilor Brașov. Ministrul Culturii, Daniel Breaz: „Una dintre cele mai frumoase sărbători care se desfăşoară în Braşov. Este un eveniment de o înaltă ţinută culturală şi…”