Brașov. Gabriel Andronache, PNL, despre drumul spre Bran: Pe ministrul Răzvan Cuc îl paşte o plângere penală pentru minciuna „DN 73 va fi gata în decembrie 2018”

Last Updated on mai 13, 2019 Deputatul Gabriel Andronache (PNL) îl amenință cu o plângere penală pe ministrul Transporturilor după ce acesta a mințit că drumul spre Bran va fi modernizat până în decembrie 2018. Suntem în mai 2019 iar lucrările sunt departe de a fi finalizate.

Mai exact, Andronache a amintit că „în anul 2017, i-am solicitat ministrului Transporturilor de la vremea respectivă, care era tot Răzvan Cuc (acesta a fost ministru în perioada 4 ianuarie 2017 – 17 octombrie 2017, iar în 22 februarie 2019 a fost numit, din nou, pe această funcţie – n.r.) să îmi comunice când se vor termina lucrările de modernizare a DN73 Piteşti – Braşov.

Brașov. Gabriel Andronache, PNL, despre drumul spre Bran: Pe ministrul Răzvan Cuc îl paşte o plângere penală pentru minciuna „DN 73 va fi gata în decembrie 2018” 1

Atunci mi s-a răspuns că în luna decembrie a anului 2018. Suntem în luna mai 2019, iar săptămânile trecute Răzvan Cuc a afirmat că va cere constructorului ca în trei săptămâni să reintre în graficul de lucrări, altfel reziliază contractul. Cele trei săptămâni au trecut şi nu s-a întâmplat nimic pe şantierul DN73”, a declarat Andronache, potrivit bzb.ro.

Deputatul braşovean a mai spus că „pe Răzvan Cuc îl paşte o plângere penală, depusă în temeiul Legii responsabilităţii ministeriale, pentru că a furnizat date false Parlamentului României. Citez din Legea nr. 115/1999, legea responsabilităţii ministeriale: «constituie infracţiune prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte Parlamentului, cu privire la activitatea unui minister»”.

Reamintim că în anul 2017, potrivit datelor disponibile pe site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), termenul estimat pentru finalizarea proiectului de modernizare a DN 73 era luna decembrie a anului 2018. Anul trecut, acest termen a fost amânat până în luna decembrie a anului 2019, iar la începutul acestui an CNAIR a estimat că lucrările vor fi gata în luna decembrie a anului 2020.

Gabriel Andronache consideră că la fiecare amânare a termenului de finalizare, ministrul ar fi trebuit să completeze răspunsul transmis în anul 2017. „El trebuia să revină cu un nou răspuns. Nu a revenit, înseamnă că termenul anunţat de el este valabil”, a încheiat deputatul braşovean.

Previous Story

Chinezii vor să se implice la Aeroportul Brașov, Spitalul Regional dar și în construcția autostrăzii Brașov-Comarnic

Next Story

Brașov. Corneliu Teposu: „Tăriceanu și Zamfir, adică ALDE, au murdărit, au confiscat mișcarea muncitorilor brașoveni din noiembrie 1987 și s-au adresat unor oameni aduși cu diurne sau ce naiba de beneficii le-o fi dat și care n-au văzut Brașovul până acum.În grupul lor erau …”