Chinezii vor să se implice la Aeroportul Brașov, Spitalul Regional dar și în construcția autostrăzii Brașov-Comarnic

Last Updated on mai 13, 2019 Zilele trecute, primarul George Scripcaru și președintele CJ Adrian Veștea s-au întâlnit la Brașov cu ambasadorul Chinei în România.

În cadrul acestei întâlniri, oficialii braşoveni au prezentat cele două proiecte considerate prioritare pentru administraţia locală braşoveană, şi anume Aeroportul Internaţional Braşov şi Spitalul Regional Braşov.

Chinezii vor să se implice la Aeroportul Brașov, Spitalul Regional dar și în construcția autostrăzii Brașov-Comarnic 1

Excelenţa Sa a subliniat că ambele proiecte sunt urmărite cu interes de Ambasada Chinei, având în vedere că există numeroase firme de stat din China, care doresc implicarea, fie în etapa de construire, fie în cea de operare a acestor obiective.

Mai mult, China dispune de mecanisme de finanţare, atât în parteneriat cu BERD şi BEI, cât şi prin intermediul unui fond de investiţii creat pentru proiecte în ţările Europei Centrale şi de Est.

Excelenţa Sa doamna Ambasador Jiang YU a prezentat detaliat proiectele prioritare ale partenerilor chinezi în România. Pe primul loc în cadrul acestor proiecte se situează construirea în regim de parteneriat public-privat a autostrăzii Braşov-Ploieşti, obiectiv prioritar pentru cetăţenii braşoveni.

Un al doilea domeniu considerat de o deosebită importanţă a fost cel al promovării turismului braşovean în China, existând un mare interes în rândul iubitorilor sporturilor de iarnă din China pentru staţiunile turistice din Braşov şi Valea Prahovei.

Previous Story

Brașov. Reacție. Tăriceanu, după ce a fost huiduit. A confiscat simbolul simbolul muncitorilor brașoveni care s-au luptat cu oamenii lui Ceaușescu în 1987

Next Story

Brașov. Gabriel Andronache, PNL, despre drumul spre Bran: Pe ministrul Răzvan Cuc îl paşte o plângere penală pentru minciuna „DN 73 va fi gata în decembrie 2018”