Brașov. Dezamăgire la PNL, bucurie la USR. Tudor Benga: „Tumultul se muta spre bătălia cap la cap cu PNL-ul pentru câștigarea județului. Spusesem că sărim de 30% în județul Brasov încă din februarie și puțină lume, inclusiv dintre …”

Last Updated on mai 28, 2019 Dezamăgire mare la PNL Brașov după ce au fost spulberați de USR (37 la 22% în municipiu). Bucurie mare la USR. Deputatul Tudor Benga a povestit pe contul său de Facebook cum a trăit aceste zile.

În municipiul Braşov, Alianţa a obţinut 37,5% din voturi, PNL – 22% iar PSD – 14,8%. La nivelul judeţului Braşov, Alianţa a obţinut 30,18% din voturi, PNL – 28,67%, iar PSD – 15,78%, anunță bzb.ro.

Tudor Benga: „Ultimele 48 de ore au fost așa un carusel de emoții, plin de suișuri și coborâșuri, și îmi e greu să fiu succint însă voi încerca. Sâmbătă spre seară, după ultimele două săptămâni de stat de vorbă cu oamenii în stradă, mi-am distilat gândurile și m-am aventurat și eu la un pronostic. Le-am spus colegilor că simt că se ridică un pui de val similar cu cel din turul 2 din 2014, nu la fel de mare dar semnificativ. Le-am spus că va fi prezență la vot peste 40%, posibil chiar peste 45%, că vom lua noi minim 100.000 de voturi din Diaspora, si că vom sfârși cu 22% scor USR PLUS in conditiile in care noi stătusem binișor sub 20% luni de zile deja.

Brașov. Dezamăgire la PNL, bucurie la USR. Tudor Benga: „Tumultul se muta spre bătălia cap la cap cu PNL-ul pentru câștigarea județului. Spusesem că sărim de 30% în județul Brasov încă din februarie și puțină lume, inclusiv dintre ...” 1

Apoi a urmat nebunia de zi de duminică cu toată emoția participării uriașe și a cozilor semnificative în țară și enorme în Diaspora. La ora 21 exit-poll-ul a venit ca o gigantică descătușare: 23.9% în condițiile în care nici Diaspora nici ultima oră jumate de vot nu erau prinse, ambele fiindu-ne structural avantajoase. Am explodat și eu în exuberanță, convins fiind că sărim de 25%, pragul despre care am spus tot timpul (și rămân la părerea) că trebuia să ne fie obiectivul firesc.

Pe la miezul nopții exuberanța exit-poll-ului începea însă să se lovească de realitatea mai seacă a numărătorii paralele. 25% devenea destul de limpede puțin probabil matematic, însă rămânea dilema locului 2. În paralel, pe măsură ce ne veneau rezultatele din secții, tumultul se muta spre bătălia cap la cap cu PNL-ul pentru câștigarea județului. Spusesem că sărim de 30% în județul Brasov încă din februarie și puțină lume, inclusiv dintre colegi, m-a luat în serios. Pe la 4 dimineață părăseam toată echipa centrul de campanie de la Brașov cu vreo 4 secții din 454 rămase nenumărate și o diferență de câteva mii de voturi în fața PNL-ului. Câteva zecimi peste 30% și o victorie uriașă într-un județ în care PNL-ul este ancorat ferm de treizeci de ani și în care a investit resurse și efort absolut masiv pentru acest scrutin.

După câteva ore de somn ne-am reunit la conferința de presă a Alianței. Cu satisfacția nedisimulată a unui efort de echipă fabulos dar și cu conștiința acută a faptului că mai mult decât orice altceva rezultatul acesta e o investiție de încredere a brașovenilor pe care va trebui să muncim din răsputeri să o răsplătim. Apoi, câteva ore după, venea următoarea veste îndelung așteptată: decizia definitivă în procesul lui Liviu Dragnea.

M-a prins vestea asta din urmă pe tren înapoi spre București. Tren pe care am adunat în ăștia doi ani jumate niște zeci de mii bune de kilometri. Și ore întregi de gânduri și obidă despre o țară umilită sistematic. O țară abuzată sistematic timp de doi ani jumate de un ticălos fără absolut nici un scrupul. Pentru binele lui exclusiv și al încă câtorva sute de nemernici de aceeași teapă. Cu complicitatea unor alte câteva mii plătite super gras ca să desăvârșească abuzul. Și cu lașitatea destulor alții care ar fi putut ridica un deget dar n-au făcut-o.

Tot timpul am avut convingerea că nația asta abuzată va găsi până la urmă forța ca să riposteze. Am refuzat să cred că am putea accepta sa cădem din nou cu totul în genunchi la nici treizeci de ani după ce ieșisem din juma de secol de trăit în cușcă. Doar Iliescu a făcut mai mult rău României în ăștia treizeci de ani decât Dragnea. Dar nici măcar Iliescu nu a îndrăznit să încerce să impună forța discreționară a unui singur om, abuzul sălbatic ceaușist, așa cum a încercat Dragnea.

Ce vreau de fapt să vă spun cu această deja prea lungă poveste? Vreau sa vă spun că vă mulțumesc din suflet! Victoria asta de ieri este victoria voastră! E riposta nației ăsteia îndelung abuzata care în sfârșit își dezvoltă forța de a se lupta cu propriile ei traume. Nu e nici victoria partidelor de opoziție, nici victoria președintelui, nici victoria instituțiilor, nici victoria Europei. Fiecare din cei de mai sus a contribuit. Însă victoria, este victoria oamenilor. Este victoria setei de demnitate a românilor. Este victoria unei societăți ce orbecăie îndelung căutându-și calea dar care își simte la final instinctiv nordul. Iar nordul ăla se numește Occident. Și un sens de demnitate și de libertate pe care ni le-am mai pierdut pe parcursul istoriei și pe care nu mai avem voie să le pierdem niciodată! Sunt șapte ani de când m-am întors în România dar amestecul de sentimente pe care l-am trăit astăzi nu l-am mai trăit niciodată. Iar pentru asta vă sunt extrem de recunoscător și mă simt teribil de privilegiat să pot face parte din povestea asta în felul în care am făcut-o!”

Previous Story

(Foto) Brașov. Primarul din Codlea și-a dat demisia iar Erwin Albu a fost ales viceprimar care astăzi la ora 6 dimineața s-a apucat de tăiat iarba de pe domeniul public. „Un cetățean a adus problema ierbii netăiate de pe strada sa. Are dreptate și …”

Next Story

USR-Plus a câștigat categoric în Brașov, Sânpetru, Hărman, Cristian, Ghimbav, Predeal, Săcele. Nelu Corbu: „O filială înființata practic acum doi ani a spulberat ierarhia politica într-un județ condus de PNL(de prea mult timp). In multe discuții private am spus …”