Brașov. Bărbat lovit de cal, la sărbătoarea Junilor Brașoveni. Ce spune ISU. Peste 20,000 de persoane au asistat la Paradă

Last Updated on mai 5, 2019 Astăzi a fost sărbătoare la Brașov. Peste 20.000 de persoane (din estimările Jandarmeriei Brașov) – localnici și turiști – au asistat astăzi la Parada Junilor Brașoveni.

Un incident a avut loc, în urmă cu puţine momente, în municipiul Braşov.
Potrivit ISU Braşov, un bărbat a fost lovit de un cal, la sărbatoarea junilor. Evenimentul neplăcut a avut loc în zona Pietrele lui Solomon. Starea victimei nu este gravă. A suferit un traumatism la genunchi, iar medicii de pe echipajul SMURD sosit la fata locului îi acorda primul ajutor, informează Realitatea Brașov.

Brașov. Bărbat lovit de cal, la sărbătoarea Junilor Brașoveni. Ce spune ISU. Peste 20,000 de persoane au asistat la Paradă 1
(foto Andrei Paul, Primăria Brașov)

Manifestarea celor șapte grupuri de juni a început în Piața Unirii. Cele şapte grupuri de juni s-au adunat, rând pe rând, într-o ordine bine stabilită, în jurul Troiţei Căpitanului Ilie Birt, unde s-au descoperit şi au cântat „Hristos a înviat”, pe o melodie diferită, cu sonorităţi aspre, marţiale, mai potrivite cu sorgintea lor militară. Fiecare grup i-a avut în frunte pe vătaful mare, vătaful mic, armaşul şi stegarul, anunță mytex.ro.

Brașov. Bărbat lovit de cal, la sărbătoarea Junilor Brașoveni. Ce spune ISU. Peste 20,000 de persoane au asistat la Paradă 2

Îmbrăcați în costume specifice fiecărui grup, au coborât spre centrul orașului călare pe cai împodobiți cu harnașamente din piele împodobite cu panglici tricolore și flori, parada fiind însoțită pe tot traseul de fanfara Academiei de Aviație „Henri Coandă” care a intonat diferite marșuri.

Previous Story

Foto Brașov. Mihai Nanu: „Am început campania Fara Chistoace In Brasov în cartierul Avantgarden 3. Cam un PET de la 4 blocuri și un părculeț. Probabil că …”

Next Story

Brașov. Mihai Sturzu: „M-am intalnit și cu Junele Primar. :) Prieteni vechi. Împreună sigur suntem Pro Brașov. Până pe 26 mai îl conving eu să fim și Pro România”