(Last Updated On: May 22, 2019)

Autoritățile încearcă pentru a 4-a oară să construiască autostrada Comarnic-Brașov. Deși promite că drumul va fi gata în 4 ani, contractul între statul român şi China Communications Construction Company, plus Makyol din Turcia, nu a fost semnat încă.

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor: “Am ajuns la finalul procedurii de selectare a partenerului privat pentru cea mai importantă autostrada din România, autostrada Ploieşti – Braşov.”

Autostrada Brașov-Comarnic, construită de chinezi și turci. Wang Jinchun: “Este foarte importantă pentru poporul român, pentru că pe acest drum, compania noastră, chiar şi eu am călătorit de câteva ori până la Braşov.” 1

Încă nu se ştie momentul în care contractul va fi semnat şi adoptat de Guvern. Comisia de prognoză spune că autostrada costă 1,4 miliarde de euro, din care consorţiul chinezo-turc ar plăti 75 la sută. Îşi va recupera banii în 20 de ani de exploatare din taxa în valoare de aproape 6 euro pe suta de kilometri pe care o vor plăti şoferii, scrie stirileprotv.ro.

După ce a văzut cum se circulă pe Valea Prahovei, preşedintele companiei chinezeşti, Wang Jinchun, a promis că va termina lucrarea la timp. A fost susţinut şi de şeful companiei turceşti.

Wang Jinchun: “Este foarte importantă pentru poporul român, pentru că pe acest drum, compania noastră, chiar şi eu am călătorit de câteva ori până la Braşov.”

Adnan Cebi: “Noi credem că vom reuşi să terminăm acest proiect la timp.”

Constructorii au la dispoziţie un an de proiectare şi 3 de execuţie, din momentul semnării contractului.

ONG-urile care monitorizează contractele de infrastructură se tem de un nou contract păgubos, cum a fost cel cu Bechtel.

Ionuţ Ciurea, Asociația Pro Infrastructura: “Este o glumă proastă, nu avem pregătit traseul, distruge Valea Prahovei. O să vedem nişte exproprieri interesante, asta dacă o să existe aviz de mediu.”