Autostrada Brașov-Bacău, 160 de kilometri, primul pas. CNAIR a lansat licitația pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic

Last Updated on mai 22, 2019 Compania de Administrare a Infrastructurii a lansat licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic al autostrăzii Brașov-Bacău, cu o lungime de 160 de kilometri.

Potrivit Master Planului de Transport, această autostradă era planificată spre execuție în perioada 2023 – 2027. Același document estima investiția necesară pentru realizarea șoselei de mare viteză la 1,8 miliarde euro, informează g4media.ro.

Autostrada Brașov-Bacău, 160 de kilometri, primul pas. CNAIR a lansat licitația pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic 1

Firmele interesate pot depune oferte până pe 8 iulie. Câștigătoarea va avea la dispoziție 2 ani și jumătate pentru realizarea acestui proiect.

Valoarea contractului este de până la 35,27 milioane lei, fără TVA. Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene.

Brașov-Bacău nu va fi singura autostradă care va lega Moldova de vestul țării, cel puțin pe hârtie. O alta este cea care va pleca de la Târgu Mureș și la ajunge la granița cu Republica Moldova, la Ungheni.

Previous Story

Autostrada Brașov-Comarnic, construită de chinezi și turci. Wang Jinchun: “Este foarte importantă pentru poporul român, pentru că pe acest drum, compania noastră, chiar şi eu am călătorit de câteva ori până la Braşov.”

Next Story

Brașov. Bistro de l’Arte: „Îi rugăm frumos pe colegii de la KFC din Brașov să nu mai pună uleiul uzat în sacii de gunoi, de unde se varsă de ani de zile pe piatra cubică, pentru că arată jalnic și ne facem de rahat în fața turiștilor la doi pași de Biserica Neagră și Piața Sfatului, în gangul din Piața Enescu, foarte …”