Brasov. Mergi? Sâmbătă, 13 aprilie, se organizează ,,Marşul pentru Aer Curat”

Last Updated on aprilie 8, 2019 Sâmbătă, 13 aprilie 2019, începând cu ora 11.00, la Braşov va fi organizat ,,Marşul pentru Aer Curat”.

Evenimentul îşi propune să tragă un semnal de alarmă asupra calităţii aerului din marile oraşe, a efectelor nocive asupra sănătăţii populaţiei, dar şi asupra necesităţii de a dezvolta şi implementa politici publice alternative pentru îmbunătăţirea calităţii aerului din România, informează coronapress.ro.

Brasov. Mergi? Sâmbătă, 13 aprilie, se organizează ,,Marşul pentru Aer Curat" 1

Marşul va începe la ora 11.00, în Piaţa Sfatului, după care se va merge pe traseul strada Republicii – Prefectură. Marşuri similare se vor organiza în aceeaşi zi şi aceeaşi oră la Iaşi, Timişoara şi Bucureşti.

Potrivit statisticilor, anual, în România, mor în medie 25.000 de persoane din cauza poluării. Aerul poluat afectează în special copiii şi persoane vârstnice şi reprezintă cauza principală a mii de decese premature.

În prezent, staţiile de monitorizare a calităţii aerului din marile oraşe indică depăşiri repetate ale valorilor limită. Cele mai multe depăşiri sunt în cazul particulelor PM10 şi PM 2.5. Denumirea lor vine de la diametrul aerodinamic mai mic de 10, respectiv 2.5 micrometri, dimensiune care le permite să treacă prin nas şi gât şi să pătrundă în alveolele pulmonare provocând inflamaţii şi intoxicări. Sunt afectate în special persoanele cu boli cardiovasculare şi respiratorii, copiii, vârstnicii şi astmaticii.

Previous Story

Brașov. RATBV, mesaj pentru alpaca Pablo, deținută de polițistul Marian Godină: „Ne bucurăm că ești atras de noile autobuze verzi Menarini, însă să știi că …”

Next Story

Foto Brașov. Gruia Hilohi: „Acum trei ani, publicând această poză, am crezut că problema se va rezolva. Şi s-a rezolvat: pe stâlpul cu pricina, care este avariat prin fisurare, încovoiat şi înclinat la limita colapsului spontan, primăria a montat un coş de gunoi, ca să nu mai poată fi fotografiată crăpătura, şi a dat din nou cu…”