Brașov. Cristian Macedonschi, noi detalii despre copacii tăiați pe Aleea de Sub Tâmpa. „Am de remarcat următoarele lucruri”:

Last Updated on aprilie 2, 2019 Consilierul local Cristian Macedonschi a venit cu noi detalii privind copacii tăiați pe Aleea de Sub Tâmpa.

Cristian Macedonschi: „Dragi prieteni ai naturii si ai copacilor brasoveni,
in urma taierii copacilor de pe Aleea de Sub Tampa de ieri am inceput o acheta amanuntita si o consultare a specialistilor neimplicati in actiune.

Brașov. Cristian Macedonschi, noi detalii despre copacii tăiați pe Aleea de Sub Tâmpa. „Am de remarcat următoarele lucruri”: 1

Intradevar pe data de 10 martie in urma unei furtuni s-a rupt o craca mare a unuia din acei castani care a cazut pe alee si a pus in pericol trecatorii. Specialistii cu care m-am consultat si carora le-am trimis pozele cioatelor mi-au spus ca acei castani ajunsesera la limita varstei si eventual ar mai fi putut fi mentinuti printr-o toaletare adecvata. Intradevar precum se vede si in pozele alaturate in forma existenta puteu fi un pericol real pentru pietonii de pe alee.

Am însa de remarcat următoarele lucruri:
1. De ce nu a comunicat Regia Padurilor Kronstadt taierea lor in prealabil, mai ales ca stiau inca din 2015 ca au fost un subiect sensibil pentru cetatenii care traiesc in zona?

2. De cu nu au venit cu o propunere de replantare a unor puieti in locul acelor arbori taiati?

3. De ce nu au taiat si ce-l de al treilea castan care se vede in poza ca este bolnav?

Actiunea lor s-ar clasifica de necunoscatori in randul actiunilor „noaptea ca hotii“ si acest lucru din cauza unei comunicari exrem de defectoase chiar si la fata locului cand au fost trasi la raspundere in timpul taierii de vecini!

Propunerea mea pentru un Brasov verde si atractiv ar fi urmatoarea:

Brașov. Cristian Macedonschi, noi detalii despre copacii tăiați pe Aleea de Sub Tâmpa. „Am de remarcat următoarele lucruri”: 2 Brașov. Cristian Macedonschi, noi detalii despre copacii tăiați pe Aleea de Sub Tâmpa. „Am de remarcat următoarele lucruri”: 3

Regia Padurilor Kronstadt sa toaleteze castanul sanatos ramas in picioare, sa-l taie pe acel bolnav ramas in picioare ca sa nu fie un pericol pentru brasoveni si turisti, sa inlature profesionist cioatele ramase, sa umple gaurile cu pamant bun, fertil si sa replanteze cel puti 3 castani cu protectia aferenta a puietilor, in locul celor trei taiati.

Astfel si-ar dovedi Regia Padurilor Kronstadt buna credinta si si-ar spala imaginea stirbita.

Totodata as propune o re-impadurire a zonei din Livada Postei unde s-au taiat arbori batrani tot din motivul de a proteja cetatenii si turistii!

Astfel s-ar feri Regia Padurilor Kronstadt de acuzele brasovenilor ca ar face jocurile celor care isi doresc in Livada Postei si Dupa Ziduri o dezvoltare imobiliara/hoteluri si o strada care ar distruge caracterul istoric si natural in acel plaman verde al orasului.

Pentru o astfel de re-impadurire s-ar implica cu siguranta multi membrii ai Forumului German Brasov si cei a asociatiilor de protectie a naturii si a mediului brasovene cu care m-am consultat.

Cu respect petru Brasov si brasoveni,

Cristian Macedonschi
Consilier Local
al Forumului German din Brasov”

Gruia Hilohi: Problema e veche. Aleea Brediceanu a fost până acum câţiva ani străjuită de arbori superbi, începând de la Poarta Schei în sus, şi era PIETONALĂ. Ea făcea parte din INELUL VERDE creat de înaintaşii noştri în exteriorul fostelor ziduri ale Cetăţii, inel care nu era numai o atracţie turistică şi un cadru ideal pentru ruinele fortificaţiilor, dar asigura microclimatul atât de necesar în centrul istoric – zonă de altfel excesiv construită şi lipsită de orice oază de verdeaţă.

Ar fi minunat dacă s-ar putea promova un proiect de replantare reală cu arbori de aliniament a acestui sector din Aleea Brediceanu. Pe lângă aspectul ecologic şi estetic, arborii de acolo au avut şi un rol binecunoscut în a stabiliza prin rădăcinile lor versantul, care este unul realizat prin umpluturi în secolul XIX, având tendinţa de a pleca la vale – după cum se poate şi azi observa în câteva locuri.

Previous Story

Brașov. Primăria va planta copaci pe aliniamentul străzii 13 Decembrie, de la Urban Residence pana la Maurer Residence. Nelu Corbu: „Având in vedere lipsa spațiului verde din cartierul Tractorul am considerat necesar …”

Next Story

Brașov. Gest emoţionant pentru Crina, eleva premiantă care învăţa la lumânare de la trei prieteni din Piteşti