Brașov. Gest emoţionant pentru Crina, eleva premiantă care învăţa la lumânare de la trei prieteni din Piteşti

Last Updated on aprilie 3, 2019 Trei prieteni din Piteşti s-au mobilizat după ce au aflat de cazul elevei premiante dintr-un sat din Brașov care învăța la lumina lumânării.

MARIAN ZAMFIR: Vorbind cu un prieten care vinde sisteme pentru producerea energiei din surse regenerabile, acesta s-a oferit să participe cu o parte din sistem. Restul componentelor sistemului le-am achiziţionat noi.

Brașov. Gest emoţionant pentru Crina, eleva premiantă care învăţa la lumânare de la trei prieteni din Piteşti 1

Au ajuns cu greu în satul dintre dealuri. Crina i-a întâmpinat pe drumul din pădure, pe care îl parcurge în fiecare zi pe jos, până la şcoală, scrie observator.tv.

MARIAN ZAMFIR: A fost foarte greu să urcăm componentele sistemului pe acea pantă, pentru că nu se poate urca cu maşina, e aproape un kilometru de mers pe jos, prin pădure, cu baterii, cu panouri. Am făcut două drumuri noi şi Crina cred că a făcut şase, că tot ne mai trebuia câte ceva de la maşină. Şi tot se ducea să ne aducă o şurubelniţă, o mufă.

ANA MARIA STAN: Deci toţi copiii erau pe lângă mămica lor, iar cel mic, Iliuţă, fratele Crinei s-a dus lângă maică-sa şi a îmbrăţişat-o şi a zis: Mami, în sfârşit îmi fac şi eu temele la lumină, să văd şi eu. Pot să mi le fac şi târziu, a zis!

CRINA: Aseară am stat până la 10 datorită faptului că chiar mi-a plăcut să învăţ şi am învăţat foarte mult aseară. Numai noaptea o să învăţ de acum. Adică şi ziua, dar mai mult noaptea că e mai frumos la lumina becului decât la lumina lumănării.

Crina e acum mai hotărâtă ca oricând să îşi urmeze visurile. Şi-a făcut şi un nou prieten, copilul celui care i-a luminat casa.

Previous Story

Brașov. Cristian Macedonschi, noi detalii despre copacii tăiați pe Aleea de Sub Tâmpa. „Am de remarcat următoarele lucruri”:

Next Story

Aeroportul Brașov. 106.883.920 lei de la Consiliul Județean. Mai trebuie alte 100 de milioane de lei. Cine-i dă? Guvernul nu vrea să ajute Brașoul