(Last Updated On: March 12, 2019)

Brașovul se alătură protestului pentru autostrăzi. Fără Aeroport sau autostrăzi, Brașovul este unul dintre cele mai izolate orașe turistice din România.

Breasla Cârciumarilor din Centrul Vechi al Brașovului, formată din 16 companii din domeniul HoReCa, a anunțat că se alătură protestului pentru autostrăzi inițiat de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi.

Cârciumarii brașoveni au anunțat că timp de 15 minute,a la orele 15.00, pe 15 martie, vor pune ca fond sonor Imnul României și își vor picheta propriile locații în semn de prostest față de impotența guvernanților de a construi autostrăzi, anunță bizbrasov.ro.

Restaurante din Brașov se alătură protestului pentru autostrăzi. Timp de 15 minute vor pune Imnul României 1

Din Breasla Cârciumarilor fac parte restaurante ca Bistro de l’Arte, La Ceaun, Grătarul Urban, și cafenele ca Nolla, Tipografia, Croitoria de Cafea sau Cafe Central. Acestora li se mai adaugă și locații care nu s-au asociat deocamdată cu breasla, cum ar fi Pizza Roma.

Un primar PSD, care conduce o comună din județul Iași, s-a alăturat protestului inițiat de omul de afaceri Ștefan Mandachi, aceasta punând un anunț la intrarea în instituție, prin care informează cetățenii că Primăria își va suspenda activitatea simbolic în 15 martie, potrivit stiripesurse.ro.

„Eu am făcut cunoscut și am plasat aceste afișe încă de săptămâna trecută. Intenția mea nu era legată de promovare, dar se pare că niște cetățeni din comună au pus pe facebook și s-a aflat și s-a popularizat, dar nu asta era ideea. Dar, în rest, eu susțin și mi se pare firesc”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, primarul Cătălin Martinuș.

Primarul a mai spus că nu vede nimic ieșit din comun alăturarea sa inițiativei lui Mandachi, fiind de părere că este obligația a autorităților locale să fie alături de cetățeni.

„E obligația autorităților locale, care trebuie să susținem mediul privat, niște inițiative de genul acesta. Pur și simplu mă mir că nu s-a întâmplat să aibă mai mare susținere din partea autorităților publice locale”, a spus primarul comunei Dobrovăț.