Brașov. Mesaj și pentru Transbus Codreanu? Primarul George Scripcaru cere firmelor autobuze noi, mai puțin poluante. „Va trebui să vedem ce se întâmplă cu acele autobuze pe care le vedem prin oraş la …”

Last Updated on martie 11, 2019 Brașovul este unul dintre cele mai poluate orașe din România. Acest lucru se datorează și numărului mare de autoturisme dar și autobuze vechi. Primăria Brașov a cumpărat 105 autobuz noi, mai puțin poluante. Primarul George Scripcaru dorește și ca firmele private de transport să-și reînnoiască parcul de autobuze. Mesaj pentru Transbus Codreanu? Această companie este criticată pentru autobuzele vechi pe care le trimite pe trasee.

Primarul George Scripcaru, citat de bzb.ro: „Va trebui să vedem ce se întâmplă cu acele autobuze pe care le vedem prin oraş la anumite ore. Şi-au făcut trasee proprii, din cartiere către compania X sau Y.

Brașov. Mesaj și pentru Transbus Codreanu? Primarul George Scripcaru cere firmelor autobuze noi, mai puțin poluante. „Va trebui să vedem ce se întâmplă cu acele autobuze pe care le vedem prin oraş la ...” 1

Acele autobuze nu respectă nici o regulă, nici o procedură. Facem un inventar al acestor vehicule şi vom încerca să le integrăm într-un plan de măsuri coerent. O variantă ar fi ca acestea să oprească la terminalele RATBV, în baza unui program şi a unor reguli bine stabilite. De asemenea, există posibilitatea ca acestea să oprească în stațiile RATBV din oraş, dar integrate în graficul de transport al operatorului local de transport”.

George Scripcaru a mai spus că „dacă lăsăm lucrurile cum sunt astăzi, ne trezim că la capăt de linie sau într-o staţie mai opresc două sau trei autobuze, despre care nu ştim ale cui sunt, dar prestează o activitate pentru o companie. De asemenea, va trebui să vedem şi ce tip de autobuze folosesc aceşti operatori privaţi şi dacă respectă toate normativele de poluare, inclusiv în ceea ce priveşte poluarea”.

Edilul a argumentat că aceste verificări sunt necesare, pentru că, altfel, măsurile pentru protecţia mediului luate de municipalitatea braşoveană nu îşi vor atinge obiectivele:

„Noi facem investiţii, dotăm flota RATBV cu autobuze nepoluante, dar, în acelaşi timp, sunt operatori privaţi care fac transport de persoane cu autobuze vechi, care nu corespund şi care, practic, anulează tot ce facem noi”.

Previous Story

Brașov. Arestat. Un tată şi-a lovit fără milă copiii cu biciul. Pe cel mic l-a ars cu jarul după ce i-a băgat o mână în soba încinsă

Next Story

Brașov. Alexandru, fiul milionarului Ioan Neculaie, și-a dat părinții în judecată. Decizia judecătorilor