Teleormanul primește dublu față de Brașov, bani de la buget. Adrian Veștea „în cazul în care judeţul Braşov primea o sumă egală cu cea alocată Teleormanului, nu-mi trebuiau cele 23 de milioane de lei pentru Aeroport. Dacă era un echilibru, trebuia să fie pentru toată lumea, nu să fie decalaje de genul acesta”

Last Updated on februarie 25, 2019 Județul Brașov este la un pas de faliment prin alocările bugetare făcute de Guvern. Teleormanul primește dublu bani de la Guvern decît Brașovul.

„Bugetul de stat pe anul 2019 lasă impresia că este unul benefic pentru administraţiile locale însă, în realitate, pune o presiune mare pe primării şi consilii judeţene”, susţine preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea, citat de bzb.ro.

Judeţul Braşov este şi în acest an o „cenuşăreasă” în ceea ce priveşte alocarea de la bugetul de stat a sumelor din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, capitol în care sunt incluse şi cele 23 milioane de lei pentru aeroportul de la Ghimbav. Practic, potrivit datelor prezentate de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Adrian Veştea, Braşovul a primit jumătate din suma alocată Teleormanului.

Teleormanul primește dublu față de Brașov, bani de la buget. Adrian Veștea „în cazul în care judeţul Braşov primea o sumă egală cu cea alocată Teleormanului, nu-mi trebuiau cele 23 de milioane de lei pentru Aeroport. Dacă era un echilibru, trebuia să fie pentru toată lumea, nu să fie decalaje de genul acesta” 1

Conform legislaţiei, din sumele alocate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale trebuie susţinute toate cheltuielile direcţiilor generale pentru asistenţă socială şi protecţia copilului la nivelul consiliului judeţean, iar în fiecare oraş sau comună trebuie alocate fondurile pentru persoanele cu handicap şi însoţitori.

„Prin acest capitol bugetar, judeţul nostru are alocată suma de 150.188.000 lei, la care se vor adăuga cele 23 de milioane de lei pentru aeroport. Teleormanul a primit «numai» 311.243.000 lei, adică dublu faţă de judeţul Braşov.

Mă uit şi la Vrancea domnului Oprişan (Marian Oprişan, preşedintele PSD al CJ Vrancea – n.r.), care a primit 296.202.000 lei. Deci, banii aceştia vor veni atât pentru partea de asistenţă socială, cât şi pentru echilibrarea bugetelor localităţilor.

Aparent, bugetul de stat pe anul 2019 lasă impresia că este unul benefic pentru administraţiile locale însă, în realitate, pune o presiune mare pe primării şi consilii judeţene”, a explicat Veştea.

Reprezentantul Consiliului Judeţean a ţinut să aprecieze faptul că prin alocarea celor 23 de milioane de lei pentru aeroport s-a creat un precedent care ar putea ajuta Braşovul în viitor şi a menţionat că „este o dovadă că se puteau aloca bani şi până acum, iar Consiliul Judeţean Braşov a făcut solicitări în acest sens atât în 2017 şi 2018, cât şi anul acesta”.

 Totuşi, Veştea a amintit că „în cazul în care judeţul Braşov primea o sumă egală cu cea alocată Teleormanului, nu-mi trebuiau cele 23 de milioane de lei. Dacă era un echilibru, trebuia să fie pentru toată lumea, nu să fie decalaje de genul acesta”.

Previous Story

Protest Brașov. Mergi? Nelu Corbu: „Astăzi mă duc la protest în fața Prefecturii.Pentru susținerea magistraților și împotriva modificărilor din Justiție, ce lovesc decisiv în statul de drept!E nevoie și de tine, hai și tu!”

Next Story

Aeroportul Brașov. Surse: Ar putea fi concesionat celor care operează aeroporturi ca Gatwick (Londra), Frankfurt sau Ataturk. „Ne-am gândit la linii către zonele în care sunt mulți români – Londra, Spania, Italia, dar și la zonele de unde se va face mai ușor schimbul la curse către alte zone, cum ar fi Munchen sau Viena”