Aeroportul Brașov. Surse: Ar putea fi concesionat celor care operează aeroporturi ca Gatwick (Londra), Frankfurt sau Ataturk. „Ne-am gândit la linii către zonele în care sunt mulți români – Londra, Spania, Italia, dar și la zonele de unde se va face mai ușor schimbul la curse către alte zone, cum ar fi Munchen sau Viena”

Last Updated on februarie 25, 2019 Este pentru prima oară când se discută, cel puțin declarativ, ca Aeroportul Brașov să fie operat de o mare companie. Se pare că Adrian Veștea și-a dat seama că nu poate face singur Aeroportul, a cedat, și i-a chemat în ajutor pe primarul George Scripcaru, Tamás Sándor, președintele Consiliului Județean Covasna și pe primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad.
Astăzi, aceștia au avut o întâlnire pentru a se stabili stadiul construcției.

Bizbrașov.ro anunță că cei de la Consiliul Județean Brașov se pregătesc să contacteze deja operatori aeroportuari pentru a participa la o licitație privind comcesiunea obiectivului pentru o perioadă de 25 de ani. În prezent, cei mai mari operatori din domeniu sunt concernul francez Vinci, cunoscut brașovenilor de la licitațiile pentru construcția unor proiecte de infrastructură rutieră și feroviară, Aeroports de Paris și Fraport, aceștia din urmă operând, printre altele, cel mai mare aeroport din lume, cel din Frankfurt.

Aeroportul Brașov. Surse: Ar putea fi concesionat celor care operează aeroporturi ca Gatwick (Londra), Frankfurt sau Ataturk. „Ne-am gândit la linii către zonele în care sunt mulți români – Londra, Spania, Italia, dar și la zonele de unde se va face mai ușor schimbul la curse către alte zone, cum ar fi Munchen sau Viena” 1

(Foto Covasna Media)

În ceea ce privește destinațiile avute în vedere, administrația județeană spune că acest lucru ar trebui lăsat la îndemâna viitorului concesionar al aeroportului, dar, în cazul în care licitația va fi blocată, va trebui să se gândească și la demararea acestor demersuri. „Ne-am gândit la linii către zonele în care sunt mulți români – Londra, Spania, Italia, dar și la zonele de unde se va face mai ușor schimbul la curse către alte zone, cum ar fi Munchen sau Viena”, spune președintele CJ Brașov.

Consiliul Judetean Brasov: „Stadiul proiectului Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav și etapele care urmează a fi parcurse pentru realizarea terminalului de pasageri și a celorlalte componente aeroportuare, pentru obținerea certificării de aeroport internațional și pentru concesionarea operării acestuia au fost expuse în detaliu, în cadrul unei conferințe de presă susținute de Adrian-Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, Tamás Sándor, președintele Consiliului Județean Covasna, Antal Árpád-András, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, George Scripcaru, primarul municipiului Brașov, Marian Rasaliu, prefectul județului Brașov, și Kovács Attila, consilier județean, președinte al UDMR Brașov.

Explicațiile tehnice au fost prezentate de Alexandru Anghel, coordonatorul proiectului AIBG, și Jakab István-Barna, consilier la Compartimentul Monitorizare și Implementare Proiect AIBG din cadrul CJ Brașov.

Cu acest prilej, oficialii brașoveni și cei covăsneni au pus în evidență colaborarea strânsă dintre cele două administrații județene și municipalități, încununată cu obținerea unei alocări pentru județul Brașov, din bugetul de stat pe anul 2019, de 23 de milioane de lei destinate continuării proiectului Aeroportului, din care 10 milioane de lei provin de la județul Covasna.

Vezi aici Video:

Președintele CJ Brașov, Adrian-Ioan Veștea, spune că Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav este un concept integrat, în realizarea căruia sunt necesare demersuri pe multiple planuri și dă asigurări că termenul stabilit pentru realizarea obiectivului, respectiv anul 2020, este unul realist”.

Previous Story

Teleormanul primește dublu față de Brașov, bani de la buget. Adrian Veștea „în cazul în care judeţul Braşov primea o sumă egală cu cea alocată Teleormanului, nu-mi trebuiau cele 23 de milioane de lei pentru Aeroport. Dacă era un echilibru, trebuia să fie pentru toată lumea, nu să fie decalaje de genul acesta”

Next Story

Și Brașov-Codlea cu autobuze RATBV. Mihai Cîmpeanu: „Serviciul de transport public local se va face cu autobuze, începând de la …”