Breaking News

Miahi Covaliu, COSR: „Braşov, Râşnov, Predeal, Cheile Grădiştei pot forma cel mai puternic centru pentru sporturile de iarnă din Europa de sud-est”

(Last Updated On: February 11, 2019)

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că o eventuală organizare a ediţiei de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT) din 2024 în judeţul Braşov ar putea pune la punct infrastructura sporturilor de iarnă din România.

„Chiar dacă infrastructura la sporturile de iarnă nu ne permite să ne batem cu naţiunile de pe primele locuri trebuie spus că pregătirea este foarte importantă. Aceşti sportivi se pregătesc şi concurează pe pârtii în locaţiile în care se pregătesc şi partenerii lor de competiţie. Marea noastră provocare este ca o parte din aceste competiţii să se desfăşoare în România.

Miahi Covaliu, COSR: „Braşov, Râşnov, Predeal, Cheile Grădiştei pot forma cel mai puternic centru pentru sporturile de iarnă din Europa de sud-est” 1

(foto Cheile Gradistei)

De aceea eu cred că proiectul nostru cu Jocurile Olimpice de Tineret pentru sporturile de iarnă din 2024 poate face pentru aceste discipline să spere la medalii şi la infrastructura de care au nevoie în ţară. Braşov, Râşnov, Predeal, Cheile Grădiştei pot forma cel mai puternic centru pentru sporturile de iarnă din Europa de sud-est. Am vorbit cu autorităţile din Braşov şi din oraşele din apropiere şi îşi doresc acelaşi lucru.

Este nevoie de susţinere de la Bucureşti din partea Guvernului şi atunci lucrurile se vor întâmpla şi la noi. Mai ales că munţi avem, avem şi copii care iubesc sporturile de iarnă, mai trebuie doar să facem şi noi ceva pentru ei”, a precizat Mihai Covaliu, citat de bzb.ro.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a prezentat oficial, vineri, în cadrul unui eveniment organizat la Sala Polivalentă din cadrul Complexului Olimpic „Sydney 2000″ din Izvorani, echipa care va reprezenta România la FOTE 2019, competiţie rezervată sportivilor cuprinse între 14 şi 18 ani care va fi găzduită de localităţile Sarajevo şi Sarajevo de Est, din Bosnia-Herţegovina, în perioada 9-16 februarie.

România va participa cu 30 de sportivi la cea de-a XIV-a ediţie de iarnă a FOTE, reprezentanţii ţării noastre urmând să evolueze la patinaj artistic, schi alpin, biatlon, schi fond, short track şi snowboard, şase dintre cele opt sporturi aflate în programul FOTE 2019.