(Last Updated On: February 13, 2019)

Un autobuz nou turcesc a fost tras astăzi pe dreapta, după o defecțiune. Posibil ca „virusul” care a îmbolnăvit autobuzele turcești de la București să fi ajuns și la Brașov.

Pe grupul de Facebook Info Trafic jud Brașov a fost postată o fotografie cu mesajul: „Autobuz defect pe prima banda pe str Zizinului spre Gemenii. Ora 18:20”

Foto Brașov. Autobuz nou, turcesc, defect pe prima bandă pe Zizinului. Ce spune RATBV 1

Brașovenii au postat mai multe comentarii pe acest grup: „Azi era unul și în Răcădău pe avarii. Nu a mai plecat din stație. Tot Menarini”, ,„Oare de ce nu mă mai miră!”, „Pai … si prin tara se tot strica …. ca na .. de ce sa incurajam industria din tara cand ne putem vinde la straini”, „Sunt asamblate în Turcia de firma Karsan sub licență italiană Menarinibus. În trecut, Menarinibus era deținută de Breda, dar Breda a întrat în faliment/insolvență, iar Menarinibus a fost cumpărată de Karsan”, „Era ziuă când trecusem și l-am văzut staționat. Dar de ce îl repara la fata locului ? Nu poate fi tractat ??”, „Lasă ca Roman nu era bun ca fabrica nu dădea șpagă la guvern pentru contract”.

A apărut o problemă la sistemul de închidere a ușilor, care este unul mai complex. Am fost nevoiți să restartăm softul întregului sistem, să-l recalibrăm și am avut nevoie de mai mult timp, până au ajuns și specialiștii la fața locului. Nu vorbim, însă, despre o defecțiune majoră. Totul s-a rezolvat între timp”, a declarat Silviu Ştefan, purtătorul de cuvânt al RATBV SA pentru Realitatea Brașov.

Foto Brașov. Autobuz nou, turcesc, defect pe prima bandă pe Zizinului. Ce spune RATBV 2 Foto Brașov. Autobuz nou, turcesc, defect pe prima bandă pe Zizinului. Ce spune RATBV 3
(FOTO: Erzse András Zsolt via Realitatea Brasov)

La Brașov au fost puse în circulație, până acum, primele zece autobuze noi, dintr-un lot de 105, achiziţionate de municipalitate printr-un credit de la BERD, în valoare de 114 milioane de lei.