Brașov. Regulamentele celor trei colegii în atenția Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Last Updated on februarie 5, 2019 Obligaţiile impuse elevilor de la cele trei colegii din Braşov de a se transfera dacă obțin o medie mică au intrat în atenția Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

O asociaţie de elevi a  depus luni o plâgere în care reclamă că regulamentele interne ale colegiilor discriminează elevii, informează digi24.ro.

Brașov. Regulamentele celor trei colegii în atenția Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării. 1

Potrivit preşedintelui CNCD, Asztalos Csaba, Consiliul va audia toţi factorii implicaţi şi, în termen de maximum 90 de zile, va decide cine are dreptate. Regulamentele interne, semnate de părinţi, stabilesc un nivel nimim al mediilor şcolare în clasele V-VIII. Sistemul funcţionează de mulţi ani, dar abia acum a fost contestat.

Regulamentul Colegiului Naţional Andrei Şaguna din Braşov prevede că elevii trebuie să obţină media generală 8,50. Media la purtare nu poate scădea sub 9,50, în timp ce la materiile Limba Română şi Matematică trebuie să fie cel puţin 8. Cei care nu îndeplinesc aceste criterii trebuie să se transfere la alte şcoli.

Respectivele reguli sunt în vigoare de mai mulţi ani. Ele au fost reclamate recent pe o pagină de Facebook a părinţilor şi ministrul Educaţiei a cerut Inspectoratului Școlar Judeţean să intervină.

Ariana Bucur, inspector şcolar judeţean Braşov: „Am solicitat reevaluarea condiţiilor din Regulamentul de Organizare. Eu consider că trebuie să existe, acolo unde există performanţă, poate exista şi o astfel de prevedere.”

Decizia finală va fi luată, totuşi, în Consiliile de Administraţie ale celor trei colegii.

Previous Story

Brașov. Adrian Veştea: „Despre lipsa de viziune a guvernului PSDragnea am vorbit de nenumărate ori! Astăzi acest guvern condamnă întreaga țară la subdezvoltare, împovărează autoritățile locale și le forțează să …”

Next Story

Reapare FC Brașov?! Corona Brașov și ACS SR Braşov vor fuziona. Primarul George Scripcaru promite și modernizarea stadionului Tineretului