Brașov. Adrian Veştea: „Despre lipsa de viziune a guvernului PSDragnea am vorbit de nenumărate ori! Astăzi acest guvern condamnă întreaga țară la subdezvoltare, împovărează autoritățile locale și le forțează să …”

Last Updated on februarie 5, 2019 Opoziția acuză că bugetul pe 2019 este construit în așa fel încât cheltuielile guvernamentale cu asistații sociali sunt transferate către autoritățile locale sau județene. Acestea vor fi obligate să taie banii de la bugetele de dezvoltare. Nu este exclus ca Guvernul să pună autoritățile locale să plătească și alte cheltuieli, pe parcursul lui 2019.

Adrian Veştea, citat de mytex.ro: „Despre lipsa de viziune a guvernului PSDragnea am vorbit de nenumărate ori! Astăzi acest guvern condamnă întreaga țară la subdezvoltare, împovărează autoritățile locale și le forțează să renunțe la proiecte importante de infrastructură și nu numai!

Brașov. Adrian Veştea: „Despre lipsa de viziune a guvernului PSDragnea am vorbit de nenumărate ori! Astăzi acest guvern condamnă întreaga țară la subdezvoltare, împovărează autoritățile locale și le forțează să ...” 1

Știu că foarte mulți primari, inclusiv de la PSD, și-au exprimat nemulțumirea față de felul în care acest Guvern tratează administrația publică locală, atât în privința fondurilor alocate acesteia prin proiectul Legii bugetului de stat pe 2019 (care trebuia să fie gata în noiembrie 2018), cât și în ceea ce privește transferul către autoritățile locale a cheltuielilor aferente persoanelor cu dizabilități, ceea ce reprezintă sume mari, de care primăriile nu dispun.

De asemenea, acești primari reproșează Guvernului că, prin proiectul Legii bugetului de stat, a lăsat fără finanțare proiecte majore de infrastructură, de importanță regională sau națională.

Ca fost primar și ca președinte de Consiliu Județean înțeleg foarte bine aceste nemulțumiri. Nu se poate administra eficient o localitate sau un județ în condiții de subfinanțare și cu atât mai puțin când administrația centrală, vrând să scape de anumite cheltuieli care îi afectează indicatorii economico-financiari, împovărează cu acestea autoritățile locale.

Din păcate, guvernarea dominată de PSD dovedește încă o dată că nu este preocupată de dezvoltarea României, sacrificând investițiile publice atât de necesare, fie ele de importanță locală, regională sau națională, acumulând deficite record, împrumutându-se fără măsură și prezentând mereu o situație diferită de realitatea pe care o trăiește cea mai mare parte din populația țări”.

Previous Story

Aeroportul Brașov. Cum e mai bine? Tudor Benga: “Brașovul insistă să construiască un aeroport prea mare pentru bugetul propriu, în loc să se limiteze la unul mai mic, dar funcțional, pe care să îl poată extinde în timp, ca la Sibiu”

Next Story

Brașov. Regulamentele celor trei colegii în atenția Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.