Brașov. Ministrul Educației, despre cele 3 școli care obligă elevii „necorespunzători” să se transfere. „Era o întelegere între părţi, dar …”

Last Updated on februarie 3, 2019 Mai mulți elevi de la trei Colegii Naționale din Brașov ar fi obligați să se mute la alte școli, din cauza mediilor „prea mici”. Acest lucru este posibil datorită unui regulament intern al instituțiilor de învățământ la care aceștia sunt înscriși.

„Elevii claselor a V-a, a VI-a şi a VII-a, care la sfârşitul anului şcolar nu obţin media generală de minimum 8.50, mediile generale la limba română şi la matematică de minimum 8.00,sau media generală la purtare de minimum 9.50, sunt declaraţi necorespunzători cu standardele şcolare asumate prin contractul educaţional semnat de părinte în momentul înscrierii la Colegiul Naţional «Andrei Șaguna» şi, în consecinţă, nu vor mai frecventa cursurile colegiului, fiind obligaţi să se transfere, pentru anul şcolar următor, la alte şcoli”, scrie într-un astfel de regulament, potrivit a1.ro.

Brașov. Ministrul Educației, despre cele 3 școli care obligă elevii „necorespunzători” să se transfere. „Era o întelegere între părţi, dar ...” 1

În timp ce unii sunt de acord cu o astfel de prevedere, asociaţiile de elevi au reacţionat împotriva acesteia.

Scandalul a ajuns la ministrul Educaţiei, care spune că este vorba despre o practică ilegală şi a cerut imediat anularea deciziei.

O asociaţie de elevi a cerul Ministerului Educaţiei să trimită corpul de control la cele trei instituţii.

„Era o întelegere între părţi, dar o asemenea prevedere într-un regulament intern nu avea acoperire prin legislaţia cu putere normativă mai mare. Nu era prevăzut în ordinul de ministru, în hotărârea de guvern şi evident nici în legea învăţământului, ca urmare, n-ar fi trebuit să existe”, a spus Ecaterina Andronescu, ministrul Educației.

Chiar şi aşa, părinţii ar fi semnat pentru acest regulament.

Previous Story

Marcel Bartic: „În niște licee din Brașov, elevii care nu reușesc să obțină media 8,50 sunt considerați “necorespunzători” și forțați să se transfere. E o situație sensibilă. Se vor găsi mulți care să apere dreptul acestor instituții de învățământ de a…”

Next Story

Brașov. Spitalul Sf. Constantin: „Am adunat cele mai haioase întrebări primite la Call Center în ultimul timp: Domnișoară, am memorie multă, dar niciodată nu știu unde o pun/Nu vă supărați, ce fac dacă nu știu CNP-ul, că nu e în țară?/ Nu vă supărați, la etajul II se ajunge pe la…”