Aeroportul Brașov. Autoritățile din Covasna cer bani lui Dăncilă pentru finalizarea lucrărilor. Îi vor refuza și pe aceștia așa cum PSD a refuzat ani și ani să dea bani pentru Aeroport?  “Faptul că un aeroport aduce dezvoltare economică pe o rază de 60 de kilometri se poate demonstra prin …”

Last Updated on februarie 5, 2019 PSD a refuzat și refuză să dea bani pentru finalizarea Aeroportului Brașov. O șansă pentru brașoveni ar putea veni de la UDMR. Consiliul Județean Covasna a cerut premierului Dăncilă sprijin pentru Aeroportul Brașov. Reamintim că PSD a bugetat pentru acest an 100 de milioane de euro pentru partidele politice.

“Faptul că un aeroport aduce dezvoltare economică pe o rază de 60 kilometri se poate demonstra prin cifre, deci, şi judeţul Covasna este interesat direct de construirea acestuia. Noi trebuie să ne pregătim aici, în judeţul Covasna, pentru dezvoltarea asigurată de aeroport.

Aeroportul Brașov. Autoritățile din Covasna cer bani lui Dăncilă pentru finalizarea lucrărilor. Îi vor refuza și pe aceștia așa cum PSD a refuzat ani și ani să dea bani pentru Aeroport?  “Faptul că un aeroport aduce dezvoltare economică pe o rază de 60 de kilometri se poate demonstra prin ...” 1

În acelaşi timp, considerăm că este important să ne alăturăm judeţului Braşov şi să sprijinim construirea aeroportului, colegii noştri nu se lasă înfrânţi, în ciuda faptului că autorităţile centrale prin toate mijloacele încearcă să împiedice realizarea acestei investiţii”, susţine preşedintele CJ Covasna, Tamás Sándor, potrivit administrație.ro.

În context, semnatarii scrisorii subliniază că subscriu cererii adresate Guvernului de către autorităţile braşovene de a repartiza în acest an suma de 178,731 de milioane de lei către bugetul judeţului Braşov în vederea finanţării aeroportului.

“Poziţia geografică a aeroportului este oricum benefică pentru municipiul Sfântu Gheorghe, lucru pe care-l putem valorifica atât din punct de vedere economic, cât şi turistic. Aeroportul de la Braşov este un proiect regional care este şi un semnal puternic că liderii autorităţilor locale şi judeţene au realizat că nu se pot baza întotdeauna pe sprijinul Bucureştiului. Construcţia a început la Ghimbav, procesul de autorizare este în desfăşurare, realizarea aeroportului se apropie de final, deci este momentul să acţioneze şi guvernul, fiind nevoie de sprijinul autorităţii centrale pentru finalizarea acestei investiţii făcute în beneficiul comunităţii”, a afirmat primarul Antal Árpád.

Consiliul Judeţean Covasna şi Primăria municipiului Sfântu Gheorghe s-au angajat să contribuie la construirea aeroportului cu câte 3 milioane de euro fiecare, cu condiţia ca această sumă să fie folosită exclusiv pentru finalizarea lucrărilor.

Previous Story

Brașov. Mihai Sturzu: „Dragnea propune 100 de milioane de euro pentru partidele politice. Cu banii ăștia, într-un an, se poate construi AEROPORTUL INTERNAȚIONAL BRAȘOV, iar in patru ani, SPITALUL REGIONAL BRAȘOV. Parlamentarii …”

Next Story

Brașov. Fiul lui Cioacă şi al Elodiei nu mai vrea să le poarte numele