Brasov. Au început lucrările de reabilitare la fostul cinematograf Astra

Last Updated on februarie 21, 2019 Joi, 21 februarie, primarul George Scripcaru a verificat începerea lucrărilor de reabilitare la fostul cinematograf Astra. Acest imobil face parte dintr-un proiect mai amplu de readucere a fostelor cinematografe în viaţa culturală a oraşului.

Primul care a intrat în acest proiect este fostul cinematograf Patria, după care, anul trecut, au început lucrările la fostele cinematografe Modern și Popular.

Brasov. Au început lucrările de reabilitare la fostul cinematograf Astra 1

„Mă bucur că am ajuns în această etapă în care, deja, la toate cele 3 foste cimatografe, Astra, Modern şi Popular, au început lucrările de reparaţii. După cum am mai spus și cu alte ocazii, nu poți dezvolta viaţa socială şi culturală a unui oraş doar finanţând instituţiile de cultură şi proiectele culturale, ci trebuie să asiguri şi infrastructura necesară.

Prin aceste investiţii încercăm să creăm o serie de centre multifuncționale de petrecere a timpului liber în cât mai multe zone ale oraşului. Astăzi suntem la fostul cinematograf Astra, unde vom crea două spații noi pentru activitățile culturale și sociale. În primul rând, vom avea o sală de cinema, dar într-o abordare diferită de ceea ce înseamnă sala de cinema clasică.

Brasov. Au început lucrările de reabilitare la fostul cinematograf Astra 2 Brasov. Au început lucrările de reabilitare la fostul cinematograf Astra 3

Aici vom îmbina confortul celor care vin să vadă un film și capacitatea de adaptare a sălii la cât mai multe tipuri de evenimente. Această sală va avea o capacitate de 124 de locuri, la mese și pe canapele. Deasupra sălii de spectacole se va amenaja, prin construirea unui planșeu, o sală de conferințe cu 130 de locuri, care va putea oferi spațiul necesar pentru desfășurarea de evenimente.

Brasov. Au început lucrările de reabilitare la fostul cinematograf Astra 4 Brasov. Au început lucrările de reabilitare la fostul cinematograf Astra 5

Toate aceste investiții în fostele cinematografe vor asigura infrastructura pentru dezvoltarea vieții culturale la nivelul orașului nostru. Astfel, pe lângă Astra, avem sală de concerte şi cinematecă la Patria, vom avea, la Modern, un centru cultural dedicat în principal copiilor, iar la Popular vom avea un punct de atracţie pentru ceea ce înseamnă industria de spectacol“, a spus George Scripcaru, primarul Municipiului Braşov.

Previous Story

Foto Brașov. Pensiune distrusă de flăcări Ce spun pompierii de la ISU. „Când au ajuns ajuns echipajele la locul incendiului, acoperisul si …”

Next Story

Brașov. La Mall-ul AFI? IKEA se orientează spre deschiderea de magazine mai mici decât „cutiile albastre”, în centrele orașelor