Mutați de urgență la Brașov de frica urșilor! Familia preşedintelui CJ Harghita s-a refugiat la Braşov. „Pentru zilele astea (în care lipsesc) le-am dus (persoanele feminine din familie) în Brașov, la rude… mai ales cu un bebeluș de doar câteva săptâmăni”

Last Updated on februarie 7, 2019 Președintele Consiliului Județean Harghita și-a mutat de urgență familia după ce în noaptea de miercuri spre joi a apărut din nou ursul în apropierea locuinței sale.

„Din păcate am ajuns într-o situație incomodă. Mă aflu în Bruxelles la sesiunea plenară a Comitetului Regional. Însă nu-mi puteam lăsa familia acasă, unde acum câteva zile un urs a încercat să pătrundă în curtea noastră.

Mutați de urgență la Brașov de frica urșilor! Familia preşedintelui CJ Harghita s-a refugiat la Braşov. „Pentru zilele astea (în care lipsesc) le-am dus (persoanele feminine din familie) în Brașov, la rude... mai ales cu un bebeluș de doar câteva săptâmăni” 1

Pentru zilele astea (în care lipsesc) le-am dus (persoanele feminine din familie) în Brașov, la rude. O situație incomodă. Trebuie găsită o soluție și în Bruxelles, pentru ca familiile noastre să nu ajungă în astfel de situații, mai ales cu un bebeluș de doar câteva săptâmăni”  mărturisește Borboly Csaba pentru ziarharghita.ro.

Potrivit bzb.ro, Preşedintele CJ Harghita susţine că de opt ani se fac demersuri la Guvern pentru a se găsi o soluţie la problema urşilor care tot vin în oraş şi reclamă faptul că „la noi nu s-au omorât urşii ca în celelalte judeţe. Celelalte judeţe, pe palier politic, au primit autorizaţii pentru vânatul urşilor şi şi acolo s-a vânat. Numai la noi, în ţară, sunt urşi în număr mare, în jurul nostru şi în rest s-au cam pierdut”.

Vezi aici Video:

Conform acestuia, România trebuie să aibă o anumită populaţie de urşi, dar cea mai mare parte este concentrată în Harghita, doar anul trecut fiind număraţi 1.500 de urşi în judeţ, lucru evidenţiat de documente.

Previous Story

Aeroportul Brașov. Europarlamentarul Siegfried Muresan: „Văd că au apărut critici care spun că Aeroportul Brașov – Ghimbav, primul aeroport construit de la zero în România în ultimii 50 de ani, ar fi prea mare și că un aeroport cât cel din Sibiu ar fi fost suficient. 1. Numărul de pasageri ai curselor aeriene este…”

Next Story

Brașov. Tu vrei? „Vrem parc în zona IUS-Lubrifin-Lemexim: In primul rand trebui sa va aduc la cunostinta faptul ca Brasovul, contrar parerii generale, sta cel mai prost din tara la numarul de mp/cap de locuitor de spatii amenajate cu destiantia parc, respectiv …”