(Last Updated On: January 10, 2019)

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, Claudiu Sandu a acordat un interviu în ziare.com în care a vorbit despre presiunile puse pe procurori.

Cele mai importante decalarații, potrivit ziare.com: „In vara, in judetul Brasov, doua persoane eliberate pe recurs compesatoriu s-au dus sa fure o caruta de lucerna, i-a prins proprietarul, l-au lovit cu batele pana l-au omorat. I-am prins greu prin paduri intre Brasov si Covasna. Erau eliberati de o luna de zile. Daca nu era recursul compensatoriu, acel om nevinovat traia si azi. Oare cum dorm oamenii care au dat acea lege?

Procuror: „In vara, in județul Brașov, doua persoane eliberate pe recurs compensatoriu s-au dus sa fure o căruță de lucerna, i-a prins proprietarul, l-au lovit cu bâtele pana l-au omorât. I-am prins greu prin păduri intre Brașov si Covasna. Erau eliberați de o luna de zile. Daca nu era recursul compensatoriu, acel om nevinovat trăia si azi. Oare cum dorm oamenii care au dat acea lege?” 1

Este un linsaj general impotriva tuturor procurorilor, s-a trecut linia rosie in justitie.
Existenta sectiei speciale pentru magistrati face mai grea anchetarea coruptiei in justitie, flagrantul a devenit practic imposibil

Orice modificare legislativa se face la nivel de principiu si scapa toti.

Nu avem buget. Trebuie stiut ca dosarele nu se fac nu pentru ca nu vrem noi, ci pentru ca nu exista mijloacele necesare.

Nu s-a investit niciun leu dupa decizia CCR care a interzis colaborarea cu SRI. DOS face eforturi fenomenale, dar are limite umane, tehnice, materiale.

Nu facem decat sa strangem cioburile sparte de altii si nici nu stim cat vor sta la puscarie cei pe care ii prindem.
Protocoalele erau normale si mi-as dori sa pot coopera din nou cu SRI in cadrul dosarelor. Numai ei puteau face anumite tipuri de supraveghere tehnica, acum nu se mai face”.