(Last Updated On: January 10, 2019)

Brașovul are parte de mirosuri îngrozitoare, în unele zile. Toată lumea umblă pe câmpuri după găinaț de găină. Cei de la ASUM Brașov au o altă teorie.

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu Braşov au început că caute sursa disconfortului olfactiv apărut în 8 ianuarie.. Oamenii au mers pe teren, însă, până acum nu au reuşit să îşi dea seama de unde a apărut problema.

„În 8 ianuarie, în reprize destul de scurte, a apărut un miros de natură organică. Pe teren au fost trimise trei echipe, iar verificarea în teren s-a făcut de la Tărlungeni spre Ocolitoarea Braşovului, pe direcţia vântului. Nu a fost descoperit gunoi de grajd şi nici vreo urmă că s-ar fi desfăşurat recent o activitate de fertilizare a solului.

De asemenea, am verificat încă de la început depozitul de deşeuri menajere de lângă Braşov, iar mirosurile nu proveneau de aici”, a explicat, joi, comisarul şef al Comisariatului Judeţean Braşov al Gărzii Naţionale de Mediu Braşov, Mircea Paraschiv pentru bzb.ro. Acesta a mai spus că, în continuare, comisarii de mediu monitorizează situaţia: „Avem câteva zone suspecte pe care le ţinem sub observaţie”.

Asum Brasov: „Astăzi am solicitat Agenției de Mediu, Gărzii de Mediu, și Direcției pentru Sănătate Publică, date și informații cu privire la activitatea Kronospan Brașov. Considerăm că este imperios necesar să ȘTIM dacă Kronoșpan, prin procesul de fabricație, poluează aerul, și cu ce anume?

De la Kronospan, așa , la orele dimineții! Să fie oare adevărat că locuitorii din Braşov respiră de ani de zile aer toxic, și asta din cauză că fabricile de PAL ale Kronospan folosesc formaldehidă, un gaz toxic şi cancerigen pentru oameni?

Vezi aici Video:

O să adresăm și noi niște întrebări autorităților de mediu pe această temă. Până atunci suntem siguri că cei de la Kronospan urează locuitorilor Brașovului un călduros La Mulți Ani, și multă sănătate în noul an!”