Foto Brașov. „Era sa asist la o tragedie pe Republicii. Trei liceene mergeau ținându-se de brat vesele si fără nicio grija prin fata magazinului din imagine când, deodată, câteva cărămizi au picat ca din senin pe trotuar. Șansa fetelor a fost ca …”

Last Updated on ianuarie 21, 2019 Frumusețea Brașovului constă și în clădirile vechi de pe Republicii sau din Piața Sfatului. Doar că aceste clădiri sun extrem de periculoase dacă nu sunt renovate. Riști să primești o țiglă în cap.

Brasovul intre ieri si azi: „De multa vreme nu m-am mai plimbat pe str.Republicii, dar astazi era sa asist la o tragedie. Trei liceene mergeau tinandu-se de brat, vesele si fara nicio grija prin fata magazinului din imagine cand, deodata , cateva caramizi au picat ca din senin pe trotuar. Sansa fetelor a fost ca au trecut cu o secunda mai repede prin acel loc. Ce s-a fi intamplat, daca …. ? Nici nu pot sa-mi imaginez urmarile…”
Foto Brașov. „Era sa asist la o tragedie pe Republicii. Trei liceene mergeau ținându-se de brat vesele si fără nicio grija prin fata magazinului din imagine când, deodată, câteva cărămizi au picat ca din senin pe trotuar. Șansa fetelor a fost ca ...” 1

Foto Brașov. „Era sa asist la o tragedie pe Republicii. Trei liceene mergeau ținându-se de brat vesele si fără nicio grija prin fata magazinului din imagine când, deodată, câteva cărămizi au picat ca din senin pe trotuar. Șansa fetelor a fost ca ...” 2

Foto Brașov. „Era sa asist la o tragedie pe Republicii. Trei liceene mergeau ținându-se de brat vesele si fără nicio grija prin fata magazinului din imagine când, deodată, câteva cărămizi au picat ca din senin pe trotuar. Șansa fetelor a fost ca ...” 3

Cosmin Albert: „Nişte ţigle erau să le cadă fix în cap unor fete pe Republicii, asta se întâmplă mult prea des şi doar norocul îi salvează pe oameni de la o tragedie.

Dacă proprietarii nu se îngrijesc de clădirile lor din Centrul Istoric, de ce Primăria nu ia nişte măsuri mai drastice? Chiar trebuie mereu să moară cineva nevinovat ca să schimbăm lucrurile?”

În centrul istoric al Brasovului se află cea mai scumpă stradă din afară Capitalei. Pe Republicii, spaţiile comerciale se închiriază cu 38 de euro metru pătrat pe lună.

Din păcate, celor care încasează banii nu le pasă că de pe faţada unei clădiri de secol XVIII se desprind bucăţi de tencuială. Singurii care intervin sunt pompierii.

Primăria le-a trimis sute de notificări proprietarilor, pentru a-i convinge să nu-i mai pună în pericol pe trecători. În plus, la parterul clădirii funcţionează un restaurant, al cărui proprietar achita o chirie de 3.200 de euro lună de lună.

Sorin Toarcea, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Braşov, a declarat recent pentru Stirile Pro Tv: “Primăria Braşov nu are un instrument coercitiv care să îi permită să îi sancţioneze pe proprietari. Trebuie clar o expertiză făcută asupra clădirii, pentru a vedea dacă clădirea reprezintă un risc.”

De cele mai multe ori, aceste expertize sunt făcute abia după ce bucăţi din clădire încep să se desprindă, iar în unele cazuri se produc accidente grave.

Previous Story

Brașov. Update. Bărbatul acuzat că a înfometat până la moarte zeci de câini a fost reținut de polițiști. Urmează arestare de 30 de zile?

Next Story

Brașov. Azota Popescu, mesaj pentru Liviu Dragnea: „Deși au fost adoptați la vârsta de 10 ani, de familii din Italia, totuși nici astăzi nu au familie. A avut grijă Ion Țiriac, patronul orfelinatului, să le facă viața un coșmar. Adică, s-a …”