Brașov. Azota Popescu, mesaj pentru Liviu Dragnea: „Deși au fost adoptați la vârsta de 10 ani, de familii din Italia, totuși nici astăzi nu au familie. A avut grijă Ion Țiriac, patronul orfelinatului, să le facă viața un coșmar. Adică, s-a …”

Last Updated on ianuarie 21, 2019 Azota Popescu îi cere lui Liviu Dragnea o Ordonanță de Urgență prin care se pot „libera” miile de copii „închiși” după gratiile orfelinatelor românești. Însă cum acești copii nu au statut de pușcăriași, greu de crezut că Tudorel sau Dragnea se vor îngriji de această problemă.

Azota Popescu este președintele Asociatiei Catharsis Brasov care luptă pentru respectarea, promovarea şi apărarea drepturilor copilului.

Azota Popescu: „Deși au fost adoptați la vârsta de 10 ani, de familii din Italia, totuși nici astăzi nu au familie. A avut grijă Ion Țiriac, patronul orfelinatului, să le facă viața un coșmar.

Brașov. Azota Popescu, mesaj pentru Liviu Dragnea: „Deși au fost adoptați la vârsta de 10 ani, de familii din Italia, totuși nici astăzi nu au familie. A avut grijă Ion Țiriac, patronul orfelinatului, să le facă viața un coșmar. Adică, s-a ...” 1

Adică, s-a opus plecării copiilor cu părinţii adoptivi, deşi aveau sentinţe definitive şi irevocabile. Doi ani s-au luptat părinţii cu fundaţia lui Ţiriac, Casa Copilului, în 77 de procese, ultimul fiind la CEDO.

Părinţii au câştigat. Statul roman a fost amendat cu 35.000 euro, pentru neexecutarea sentinţelor. Oamenii miliardarului au ascuns copiii în vilele acestuia din Bucureşti, Poiana Braşov şi Azilul de bătrâni din Săcele. Familiile au renunţat vâzând corupţia din România şi au adoptat din Brazilia.

Mă gândesc la viitorul copiilor abandonați de părinți și de stat. Sute de mii, spun jurnaliștii români. Peste 400.000 spune si Președintele României.
Dintre acestia, vreo 10.000 zac prin spitale, nebăgați în seamă de autoritățile statului. Alții, peste 18.000, se află în plasament familial, în timp ce vreo 22.000 sunt hărțuiți prin centre de plasament.

Statul plătește sume gonfiabile de la bugetul de stat, pentru menținerea lor în sistem, în loc să-i dea în adoptie.
Alți, peste 23.000, se afla în tranzit la familii de asistenți maternali, până pe la 6- 7 ani, când sunt luați abuziv din familie AMP, pentru a fi institutionalizați în centre de plasament. Datele statistice de la Ministerul Muncii și Justiției Sociale scot în evidență neglijența autorităților centrale și iresponsabilitate guvernelor succedate la putere.

Stau și mă întreb, de ce își neglijează statul, cele mai prețioase valori, copiii ! De ce, legea adoptiei, modificată de trei ori în ultimii 10 ani, nu rezolvă problema copiilor abandonați în sistem. De ce nu se vrea binele acestor copii ? Le-am scris Premierilor care au ignorat recomandările PE, respectiv, Tăriceanu, Boc, Ponta, Cioloș, Dăncilă. Le-am scris chiar si Președinților, Băsescu și Iohannis. Degeaba.

M-am decis să-i scriu celui mai puternic om din stat, Liviu Dragnea. Ca să fie bine informat, i-am trimis o scrisoare lungă, de cinci pagini, pe adresa e-mail de la Camera Deputaților și de la PSD. Am trimis-o și la Presă, singura forță care poate dezvălui răul ascuns de legiuitor, în spatele legii adoptiei.

Sper, ca domnul Liviu Dragnea, în calitate de președinte al Partidului de guvernământ, Partidul Social Democrat, dar si în calitate de președinte al Camerei Deputatilor, al treilea Om in Stat, să accepte ideea, că numai printr-o Ordonanță de Urgență se pot „libera” miile de copii „închiși” după gratiile orfelinatelor românești, de cånd au venit pe lume”.

Previous Story

Foto Brașov. „Era sa asist la o tragedie pe Republicii. Trei liceene mergeau ținându-se de brat vesele si fără nicio grija prin fata magazinului din imagine când, deodată, câteva cărămizi au picat ca din senin pe trotuar. Șansa fetelor a fost ca …”

Next Story

Brașov. O elevă de 13 ani s-a aruncat de la etaj, pe geamul clasei în care învăţa, în Bod. Ce spune Poliția