Brașov. Update. Anchetă în cazul pacientei moarte după anestezie la Maternitate. Ce spune soțul.”Îi era frică de asta…”

(Last Updated On: January 11, 2019)

O femeie de 46 de ani a murit zilele trecute la Maternitatea Brașov. Medicii spun că au îndeplinit toate procedurile, soțul acuză că nu s-au făcut toate testele.

Femeia suferea de o afecţiune ginecologică, iar pentru operaţie medicii au optat pentru o anestezie generală. Însă pacienta nu s-a mai trezit. Poliţiştii au început o anchetă pentru ucidere din culpă, iar necropsia va stabili exact cauza morţii, informează Stirile Pro Tv.
Femeia şi-a programat operaţia încă din luna decembrie. Avea o tumoare ovariană de 6 centimetri, spune familia.

Valeria Badea, managerul Spitalului de Obstetrică-Ginecologie: “S-a început anestezia generală, intubaţia orotraheală, căi venoase prinse, substanţe complete, cadre medicale în echipa completă. La câteva momente a survenit stopul cardiac. Diagnosticul va fi complet când vom avea rezutatul necropsiei medicolegale. ”
Brașov. Update. Anchetă în cazul pacientei moarte după anestezie la Maternitate. Ce spune soțul.”Îi era frică de asta...” 1

Soţul femeii îi acuză pe medici că înainte de a o anestezia, nu i-au făcut toate testele, deşi pacienta a mai avut probleme în trecut la trezirea din anestezie.

Marius Notar, soţul victimei: “Ea mi-a spus la telefon că i s-au făcut nişte teste, că a vorbit cu doctorul anestezist că urmează să-i facă anestezie generală. Îi era frică de asta, că nu se mai trezeşte. Eu cred că a fost de vină o singură persoană, şi acea persoană e medicul anestezist pentru că de la medicină legală fișa care a ieşit cu cauza decesului, acolo scrie undeva, la litera c, parcă, scrie şoc anafilactic. Şi după părerea mea şoc anafilactic faci în urma unei alergii care nu a fost testată înainte de operaţie.”

Însă medicii susţin că au toate documentele necesare care să ateste starea de sănătate a femeii.

Valeria Badea, managerul Spitalului de Obstetrică-Ginecologie: “Femeia nu avea nimic în antecedente, bine investigată, văzută la examenul preanestezic, nu avusese niciun incident de acest fel, fusese operată, a avut o cezariană în urmă cu 13 ani, o intervenţie pentru colecist. Nu ne-a semnalat absolut nimic. ”

Potrivit specialiştilor, protocolul în cazul unei anestezii totale nu prevede neapărat testarea alergologică prealabilă, ci doar atunci când pacientul semnalează că are probleme. Înainte de anestezie, el este întrebat de istoricul medical, dacă suferă de alergii şi în această bază medicul stabileşte dacă trebuie să nu să facă analize în prealabil.

Poliţia a deschis o anchetă. Femeia avea un istoric medical complicat, spune familia. După o sarcină cu probleme, ar fi fost internată de mai multe ori din cauza chisturilor ovariene.