Video Brașov. Maraton de transplanturi la Spitalul Sf Constantin. 4 cupluri vor fi operate de o echipă internațională condusă de medicul Bogdan Moldovan, primul chirurg de transplant din România cu dublă acreditare Europeană de Transplant Hepatic şi Renal

Last Updated on ianuarie 10, 2019 La început de an 2019, Spitalul Sf Constantin din Braşov organizează un nou Maraton al Transplantului, de data aceasta 4 cupluri urmând să fie operate în 3 zile de către o echipă formată din specialişti din Geneva, Gent, Cluj, Tg. Mureş şi Braşov.

Pacienţi din Iaşi, Sibiu, Bucureşti și Chişinău urmează să fie operaţi la Braşov folosindu-se tehnici chirurgicale de vârf, unice în peisajul transplantului din România, şi anume prelevarea rinichiului de la donator prin tehnica robotică DaVinci, dar şi o tehnică în premieră în Europa de Est, transplantul robotic sau RAKT „Robotic Assisted Kidney Transplantation”, în care suturile vasculare şi implantarea ureterului în vezica urinară se vor realiza folosind robotul DaVinci, informează Spitalul SF. Constantin.

Video Brașov. Maraton de transplanturi la Spitalul Sf Constantin. 4 cupluri vor fi operate de o echipă internațională condusă de medicul Bogdan Moldovan, primul chirurg de transplant din România cu dublă acreditare Europeană de Transplant Hepatic şi Renal 1

Digi24 Brașov: „Spitalul Sf. Constantin din Braşov începe anul în forţă. Mai mulţi pacienţi vor primi o nouă şansă la viaţă la singurul centru privat de transplant renal din România.

Echipa Spitalului Sf Constantin este coordonată de Dr Bogdan Moldovan primul chirurg de transplant din România cu dublă acreditare Europeană de Transplant Hepatic şi Renal.

Intervenţiile au un caracter umanitar, echipele chirurgicale lucrând pro bono.

În cele trei zile ale maratonului de transplant renal, echipele de medici din ţară şi din străinătate, vor folosi tehnici chirurgicale de vârf. Ne oferă mai multe detalii domnul Bogdan Moldovan, medic primar chirurg şi şeful secţiei de chirurgie a acestui spital privat din Braşov.
Vezi aici Video:

Previous Story

Brașov. Defect! Unul dintre cele 4 autobuze turcești noi RATBV a fost retras de pe traseu după câteva ore. Pățim ca cei de la București?

Next Story

Brașov. „Respectul” pentru pompieri. Sfreja Ciprian:„Astăzi, colegii mei, pompierii brașoveni, au fost solicitați să intervină pe strada Castelului…La un moment dat, o doamnă a coborât dintr-un autoturism, s-a îndreptat revoltată către un membru al echipajului de intervenție si i – a spus ”: