Brașov. Focar de gripă. 1.280 de braşoveni au ajuns la medic. Simptome

Last Updated on ianuarie 10, 2019 1.280 de braşoveni au ajuns la medic cu afecţiuni „de sezon”, în prima săptămână din acest an.

Cele mai multe afecţiuni de sezon au fost infecţiile acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) – 855 de cazuri, dintre 17 au fost internate.
Brașov. Focar de gripă. 1.280 de braşoveni au ajuns la medic. Simptome 1

De asemenea, alţi 299 de braşoveni au avut pneumonie, iar 95 dintre ei au fost spitalizaţi. Alţi 126 de braşoveni au fost diagnosticaţi clinic – pe baza simptomelor, cu gripă. 17 cazuri au avut nevoie de îngrijiri spitalizate, iar restul au primit medicaţie acasă, informează mytex.ro.

La nivel naţional, s-a înregistrat al treilea deces din cauza gripei, un bărbat de 33 de ani din Arad, fără probleme anterioare de sănătate. Primele două cazuri au fost la Galaţi, unde evoluează de asemenea un focar de gripă, o femeie în vârstă de 51 de ani şi un bărbat de 53 de ani.

De la începutul sezonului, la nivel național, au fost confirmate 67 cazuri de gripă, dintre care 11 cu virus AH1 şi 19 cu virusul AH3.

Există trei tipuri de virusuri gripale sezoniere: A, B și C. Subtipurile de virus gripal A care circulă în prezent printre oameni sunt: A (H1N1) și A (H3N2). Gripa circulantă A (H1N1) este, de asemenea, scrisă ca A (H1N1) pdm09, deoarece a cauzat pandemia din 2009 și a înlocuit ulterior virusul gripei sezoniere A (H1N1), care a circulat înainte de 2009, potrivit Antena 3.

Virusurile gripei A și B circulă și provoacă focare și epidemii. Din acest motiv, tulpinile relevante de virus gripal A și B sunt incluse în vaccinurile de gripă sezonieră.

Gripa sezonieră se răspândește ușor, cu transmitere rapidă în zone aglomerate, inclusiv în școli și spitale. Atunci când o persoană infectată tușește sau strănută, picăturile care conțin viruși sunt dispersate în aer și sunt răspândite în apropierea persoanelor care le respiră. Virusul poate fi, de asemenea, răspândit de mâinile contaminate. Pentru a preveni transmiterea, oamenii ar trebui să-și acopere gura și nasul cu batiste, șervețele sau măști chirurgicale, atunci când tușesc și să-și spele în mod regulat mâinile.

Gripa sezonieră se caracterizează printr-o apariție bruscă a febrei, tuse (de obicei uscată), dureri de cap, dureri musculare și articulare, stare generală de rău (senzație de rău) și durere în gât. Tusea poate fi severă și poate dura 2 sau mai multe săptămâni. Majoritatea oamenilor se recuperează în decurs de o săptămână, fără a necesita îngrijiri medicale. Timpul de la infecție până la boală, cunoscut ca perioadă de incubație, este de aproximativ 2 zile. Vaccinarea împotriva gripei este cea mai eficientă metodă de prevenire.

Previous Story

Video Brașov. Autobuze înghețate. Valentin. „Făceam exerciții de scos aburi pe gura cu fiul meu. Il stii, cel de 6 ani. Care a nimerit, apoi, intr-un 21 in care cred ca era mai rece decât afara. ma întorc din Noua, urc intr-un 17, geamurile înghețate. Pe dinăuntru. Si ce aflu azi? Ghicești? Ca fiu-meu tușește. Cica i-a cam fost frig ieri… mi se pare normal sa mărești…”

Next Story

Brașov. Nemţii de la Schaeffler, la un pas de 5.000 de angajaţi în fabrica de rulmenţi. În 2018 a produs cel mai greu rulment realizat vreodată în fabrica de la Brașov! 10 tone