Brașovul primește 52 de autobuze electrice și hibrid. 13 autobuze electrice vor merge doar prin cartierul Tractorul

Last Updated on decembrie 28, 2018 Brașovul va cumpăra 52 de autobuze electrice și hibrid cu bani de la Ministerul Mediului, o măsură de a mai reduce cât de cât poluarea din oraș. Se încearcă repararea prostiei de a scoate tramvaiele di oraș, tramvaie înlocuite cu autobuze poluante.

Contractul pentru cumpărarea autobuzelor va fi semnat până la sfârștiul anului. Primăria va cumpăra astfel 32 de autobuze electrice şi 20 de autobuze hibrid, cu bani de la Administraţia Fondului de Mediu. 20% este confinanțare din partea primăriei, informează Libertatea.

Brașovul primește 52 de autobuze electrice și hibrid. 13 autobuze electrice vor merge doar prin cartierul Tractorul 1

(Autobuz electric Cluj)

În paralel cu acest contract se desfăşoară şi achiziţia prin Programul Operaţional Regional a 46 de noi mijloace de transport în comun şi a 16 staţii de încărcare, prin Ministerul Dezvoltării Regionale.

Aceste autobuze ar urma să circule pe 12 linii ale RATBV, în conformitate cu planul de circulație propus de către operatorul de transport. Cele mai multe autobuze electrice ar urma să deseversească cartierul Tractorul, respectiv pe liniile 9, 15, 29, 36 și 53, potrivit bizbrasov.ro.

Pe aceste trasee ar urma să circule 13 auotbuze electrice. De altfel, pe liniile 7 și 8 circulă troleibuze, iar pe linia 2 ar urma să circule de anul viitor tot troleibuze, Primăria prin intermediul Ministerului Dezvoltării accesând o finanțare eruopeană prin Programul Operațional Regional pentru cumpărarea de troleibuze noi.

Totodată, în zona Tractorul este propusă și înființarea a două stații electrice pentru alimentarea acestor mijloace de transport în comun.

Autobuze electrice ar mai urma să circule și pe liniile 22, 23B, 32 și 34, iar autobuze electrice hibrid pe liniile 17, 21 și 23.

Primăria mai vrea să cumpere și troleibuze prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, proiect în care oraşul Braşov este partener, iar lider este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Vor fi cumpărate 26 de troleibuze de 18 metri, 8 autobuze electrice de 12 metri şi 12 autobuze electrice, 4 staţii cu încărcare rapidă şi 12 staţii cu încărcare lentă.

Previous Story

(Foto) Accident Brașov. Două persoane au murit, alte două rănite, ciocnire gravă pe DN 1

Next Story

Brașov. Concerte și foc de artificii. Primarul George Scripcaru : „Vă invit pe toți în Piața Sfatului, în noaptea de Revelion, pentru a sărbători împreună trecerea în noul an, așa cum împreună am făcut din Brașov un oraș mai bun și mai frumos în anul care se încheie, un an important și pentru România. Vă doresc …”