Brasov: Primăria a început de astăzi să dezafecteze cablurile de pe străzile Politehnicii și Postăvarului, iar acțiunea va continua și zilele următoare.

Last Updated on decembrie 5, 2018 Primăria a început de astăzi să dezafecteze cablurile de pe străzile Politehnicii și Postăvarului, iar acțiunea va continua și zilele următoare.

Reamintim că săprămâna trecută, primarul George Scripcaru a anunțat că Municipalitatea, prin serviciile de specialitate va tăia cablurile aeriene din Centrul Istoric.

Brasov: Primăria a început de astăzi să dezafecteze cablurile de pe străzile Politehnicii și Postăvarului, iar acțiunea va continua și zilele următoare. 1

Brașovul a demarat încă din 2004 un program de pozare în subteran a rețelelor aeriene, fiind unul dintre primele orașe din România care a făcut acest lucru, înainte ca măsura să fie obligatorie prin alinierea la normele europene.

A fost conceput un întreg program de investiții în reabilitarea străzilor și zonelor pietonale din centrul istoric, corelat cu lucrările necesare ca rețeliștii să își mute cablurile în subteran. La baza acestei decizii s-a aflat hotărârea de consiliu local 486/2004, prin care a fost interzisă amplasarea reţelelor edilitare (electrice, telefonice, fibră optică ş.a.) pe stâlpi sau pe fațadele clădirilor.

Totodată, prin aceeași hotărâre, se decidea dezafectarea tuturor reţelelor edilitare aeriene existente precum şi a stâlpilor de susţinere a acestora, și pozarea numai subteran a acestor rețele. Termenul limită pentru punerea în practică a acestei măsuri a fost stabilit pe 1 ianuarie 2007.

Termenul fie nu a fost luat în considerare de unii rețeliști, fie între timp au apărut cabluri noi, amplasate fie de aceștia, fie de proprietarii clădirilor.

Previous Story

Brașov. Un băiețel de 4 ani, venit cu părinții să admire luminile de Crăciun, s-a pierdut în Piața Sfatului

Next Story

Brașovul este magic. Uiți de griji, de necazuri, chiar și de copii. Doi bucureşteni şi-au uitat copiii la un loc de joacă din Braşov. Când i-a sunat patronul, erau deja la Comarnic