Brașov. De ce ursul nu a hibernat și a mers prin oraș, ajungând pe la Coresi? Explicațiile specialiștilor

Last Updated on decembrie 5, 2018 Un urs a ieșit marți la plimbare prin Brașov. A mers pe  traseul ITC-Bulevardul Gării- Turnului -Coresi -Ocolitoare- Dealul Lempeș. Acum specialiștii încearcă să explice de ce unii urși nu sunt la hibernare.

Mai multe persoane au filmat ursul în vreme ce traversa, speriat, o intersecţie, încercând, disperat, să fugă dintre maşini. Apoi a ajuns pe un şantier, informează Stirile Pro Tv.
Cineva a aruncat imprudent o petardă, încercând să sperie ursul şi aşa agitat. Ar fi putut ataca, de teamă.

Vezi aici video:

Revenim cu detalii!

Poliţiştii şi jandarmii şi i-au sfătuit pe localnici să intre în case.
Echipajele au urmărit ursul, care s-a refugiat într-un lan de porumb, apoi l-au speriat, ca să iasă în bătaia puştii cu tranchilizant. În cele din urmă, ursul a fugit în pădure.

Vezi video aici:

Revenim cu detalii!

Şi luni seară, în Buşteni, o ursoaică şi trei pui au fost văzuţi pe stradă. După ce au fost goniţi în pădure, au apărut alţii doi pui însoţiţi de mama, care au fost şi ei alungaţi.

Iar în Sighişoara, un urs de talie mijlocie a fost văzut, în plină zi, alergând, speriat, pe străzi. Animalul a dispărut apoi în pădure.

Vezi aici Video:

Revenim cu detalii!

Specialiştii spun că, în ultmii ani, comportamentul animalelor s-a schimbat. Găsesc mâncare în jurul oraşelor, mai ales în zonele cu deşeuri şi gunoaie, aşa că urşii nu mai hibernează.

Horaţiu Gorea, directorul Grădinii Zoologice din Târgu Mureş: “Găsesc mâncare şi dacă nu găsesc coboară în gospodăriile populaţiei.”
Domokos Csaba, biolog: “A fost foarte multă ghindă, sunt multe mere care nu s-au cules sau porumbul. Animalele cât mai au cu ce să se hrănească o să rămână active.”

Vezi aici Video de luni noapte:

România este ţara europeană cu cea mai numeroasă populaţie de urşi, estimată, potrivit Ministerului Mediului, la aproape 7000 de exemplare.

Previous Story

Accident Brașov. Update. A murit! Pietonul spulberat pe trecere de o șoferiță a decedat la spital unde era în comă

Next Story

Brașov. Valentin T: „RATBV, Nu stiu cum sa va numesc! Cum este posibil sa stea copiii care ies de la scoala la ora 17:50 sa urce in autobuz la ora 18:43? Cum este posibil sa astepte acesti copii in statii 1 (una) ora sa astepte sa vina un …”