(Last Updated On: November 9, 2018)

Un tânăr de 17 ani din cartierul brașovean Stupini s-a împușcat în cap cu arma de vânătoare a tatălui. Polițiștii au prezentat primele constatări din anchetă.

Poliţiştii spun că tânărul a recurs la gestul suprem din cauza faptului că părinţii îi reproşau că nu are rezultate mai bune la învăţătură şi nu face suficient de mult să devină un şi mai bun jucător de polo, informează bzb.

Brașov. Update. De ce s-ar fi împușcat tânărul de 17 ani 1

Poliţiştii au deschis un dosar penal, în care vor cerceta, printre altele, în ce condiţii a fost păstrată arma. Bunicul copilului spune însă că fiul său încuia întotdeauna arma, însă cel mic l-a urmărit şi a văzut unde pune bărbatul cheia de la rastel.

„Probabil că el de mult s-a gândit la treaba asta. L-o fi urmărit pe taică-său unde pune cheia de la seif – doar arma a fost în seif, încuiată, că nu se ţine aşa – şi a profitat de ocazie că tatăl nu a fost acasă, nu ştiu să vă spun ce a fost în mintea lui. Nu s-a certat cu părinţii, chiar se avea bine”, povesteşte bunicul lui Bogdan, Cornel Barbu, care a mai spus că familia este distrusă şi niciunul din părinţi nu mai vede rostul vieţii.

Trupul neînsufletiţ al minorului a fost transportat la Serviciul Medicină Legală Braşov, în vederea efectuării necropsiei. Cercetările în acest caz continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Poliţişti din cadrul Serviciu Arme şi Muniţii fac verificări pentru stabilirea legalităţii deţinerii armei şi armamentului şi condiţiile de păstrare a acestora în casa familiei.