Brașov: O parte a Spitalului Tractorul arată impecabil

Last Updated on noiembrie 14, 2018 Secția  de Urologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Braşov  a fost inaugurată după ce la renovarea ei au lucrat 113 voluntari, timp de șase săptămâni.

Aceștia au schimbat gresia și faința, geamurile și toată tâmplăria interioară. Saloanele, băile și vestiarele arată acum precum într-un spital privat, scrie stiri.rttbrasov.ro.

Brașov: O parte a Spitalului Tractorul arată impecabil 1

 

„A existat o sugestie în interiorul firmei de a dona team buildingul nostru propriu în folosul comunității. Așa s-a născut această idee de voluntariat la acest spital. A  însemnat o lucrare de reabilitare până la miez, adică am demolat și am îndepărtat toate straturile vechi de tencuială, de faianță, de gresie, de șapă și am ajuns în miezul structural al construcției.

Toate aceste lucrări pe care noi le-am îndepărtat prin demolare, noi a trebuit să le refacem”, a explicat astăzi Daniela Kasper, manager general al firmei Kasper Development.

Brașov: O parte a Spitalului Tractorul arată impecabil 2 Brașov: O parte a Spitalului Tractorul arată impecabil 3

Cei 113 voluntari au lucrat prin rotație până seara târziu pentru a putea să reabiliteze spațiile într-un timp record. În doar șase săptămâni au reușit să tencuiască, să toarne șape și să zugrăvească saloanele și celelalte spații. În mod normal, o astfel de lucrare ar fi durat chiar și șase luni. Cot la cot au lucrat ingineri constructori, IT-işti, contabili și agenți de vânzări și astfel au avut posibilitatea să se cunoscă mai bine.

După această reabilitare Spitalul Județean va dota cu mobilier și aparatură spațiile modernizate. Totodată, anul viitor se vor aloca fonduri și pentru igienizări în celelalte secții ale pavilionului Tractorul.

„În asemenea momente, când un dezvoltator bagă bani în sănătate benevol, te lasă fără cuvinte. Meritul nostru este zero”, consideră Călin Cobelschi, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență

Previous Story

Mihai Sturzu, viitorul primar al Brașovului? Acum își caută echipă. Mihai Sturzu: „Cunosc mulți oameni extraordinari care poate din decență, din bun simț sau chiar timiditate nu au făcut pasul spre …”

Next Story

Brașov: 23 de noi maimuţe la Zoo