Aeroportul Brașov. O nouă fază, importantă, licitația pentru Terminal. „Va fi alcătuit din subsol, parter și un etaj. La subsol va fi fluxul de bagaje, parterul va fi destinat zonelor de check-in şi spaţiilor comerciale – în dreapta, şi zonelor de sosiri – în stânga, cu trei benzi de bagaje. La etaj vor fi fi…”

Last Updated on octombrie 30, 2018 Aeroportul Brașov intră într-o nouă fază, una importantă. Licitația pentru Terminal. Consilierii județeni au aprobat astăzi, în ședință ordinară, indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Terminal de pasageri – Aeroport Internațional Brașov-Ghimbav – etapa III-a”.

Adrian Ioan Veştea: „Zilele următoare vom începe procedura de achiziție pentru: ,,Terminalul de pasageri al Aeroportului International Brasov”.

Aeroportul Brașov. O nouă fază, importantă, licitația pentru Terminal. „Va fi alcătuit din subsol, parter și un etaj. La subsol va fi fluxul de bagaje, parterul va fi destinat zonelor de check-in şi spaţiilor comerciale - în dreapta, şi zonelor de sosiri - în stânga, cu trei benzi de bagaje. La etaj vor fi fi...” 1

 Consiliul Judetean Brasov:  „Este vorba despre indicatorii actualizați în urma proiectării terminalului de către Institutul IPTANA. Noii indicatori tehnico-economici au rezultat ca urmare a deciziei de extindere a suprafeţei terminalului, dar şi având în vedere soluţia arhitecturală propusă de arhitectul Dorin Ştefan şi agreată de administraţia judeţeană. De altfel, trei specialiști din cadrul IPTANA au fost prezenți la ședință pentru a le prezenta aleșilor județeni, pe larg, fluxurile din interiorul viitorului terminal și a le explica indicatorii tehnico-economici.


– Valoare totală, inclusiv TVA: 184.671.650 lei (39.637.620 euro)
– Valoare totală, exclusiv TVA: 155.186.260 lei (33.308.920 euro), din care Construcții + Montaj, inclusiv TVA: 111.054.250 lei (23.836.500 euro)
– Construcții + Montaj, exclusiv TVA: 93.322.900 lei (20.030.670 euro)


– Suprafața construită terminal: 4092 mp
– Suprafața subsol: 3113 mp
– Suprafața parter: 4092 mp


– Suprafață etaj: 4575 mp
– Aria desfășurată: 11780 mp
Tot în cadrul acestei ședințe, plenul CJ Brașov a aprobat concesionarea Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav către o entitate privată, după ce acesta va deveni funcţional

Viitorul terminal de pasageri al Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav va fi alcătuit din subsol, parter și un etaj. La subsol va fi fluxul de bagaje, parterul va fi destinat zonelor de check-in şi spaţiilor comerciale – în dreapta, şi zonelor de sosiri – în stânga, cu trei benzi de bagaje. La etaj vor fi fluxurile de securitate, control paşapoarte, spaţii comerciale şi porţi de îmbarcare. Arhitectul Mircea Nicolescu, de la Institutul IPTANA, a explicat plenului CJ Brașov toate aceste fluxuri.

Vezi aici Video:
;
Revenim cu detalii!

Previous Story

Brașov: Au început lucrările de reabilitare la fostul cinematograf Popular

Next Story

Brașov. Mihaela Bilic: „Cu ce impresii m-am întors de la Brașov după 2 zile de concurs Arena Bucătarilor? Cu impresia că dincolo de munți viața are un firesc pe care Capitala l-a pierdut. Cu bucuria că nu e totul…”